Iubirea se simte, nu se demonstrează

Există moduri diferite de a iubi. Așa cum sunt și oamenii: diferiți. Nu poți încadra iubirea în tipare, indiferent de natura ei. Ce creează așteptările într-o relație? Dezamăgiri. Nu ceea ce fac ceilalți ne provoacă suferință, ci modul în care ne așteptăm noi ca ei să se comporte. Convingerile pe care le avem în legătură cu ceea ce „trebuie” sau „nu trebuie” să facă și să spună iubirea sunt cele care creează confuzie.

Fie că este vorba despre relații de familie, prietenie sau parteneriate de viață, ceea ce simțim nu trebuie demonstrat. Nici prin cuvinte, nici prin fapte. Iubirea, sub toate formele pe care le îmbracă, se simte. Se acceptă așa cum simte ea să fie exprimată. În funcție de context, personalitate, limitări, putințe și neputințe.

Când ne alegem prietenii, oamenii cu care colaborăm sau partenerul de viață, suntem liberi să decidem dacă un anumit mod de a relaționa ne este potrivit sau nu. Acest lucru exclude însă încercarea de a schimba un om, de a-i cere dovezi ale aprecierii, respectului sau iubirii. Noi suntem cei ce ne putem schimba perspectiva, așteptările și chiar alegerile. A cere demonstrații de iubire și afecțiune nu face altceva decât să blocheze o relație la nivel energetic, indiferent de natura ei.

Dincolo de etichete, așteptări și orgolii, iubirea se simte. Știi când unui om îi pasă de tine, chiar și atunci când nu o arată așa cum scrie la carte că trebuie să o arate. Un om își poate exprima afecțiunea în nenumărate feluri, așa cum simte și cum îi este lui potrivit.

Chiar dacă nu înțelegem întotdeauna comportamentul unei persoane, este bine să rămânem receptivi la ceea ce ea simte să ofere în acea relație. Asta nu înseamnă să acceptăm să fim tratați fără respect sau cu indiferență și să rămânem în acea relație în ideea „mă iubește în felul lui.” Înseamnă că avem libertatea de a alege, însă nu și aceea de a eticheta iubirea sau formele pe care le îmbracă.

Pentru că nu prin rațiune înțelegem și simțim iubirea, ci printr-un suflet receptiv și deschis în fața bogăției vieții.

 

Licenţa Creative Commons
Iubirea se simte, nu se demonstrează de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Reply