10 motive să citești în loc să privești

Pasionații de cărți știu despre ce vorbesc aici. Știu că privitul la televizor nu va înlocui niciodată o carte bună. Un pasionat de dezvoltare personală va renunța cu plăcere la cel mai bun film difuzat de la televizor pentru cea mai tare carte din domeniul care îl interesează. Orice împătimit de carte petrece mai mult timp citind, în librării și săli de lectură, decât în fața televizorului. Motivele?

 

Motivul nr. 1: o carte apreciată în domeniul tău îți crește valoarea. Noutățile din viața vedetelor te plafonează (iar dacă nivelul tău de încredere personală este slab, vei încerca tot mai mult să imiți și să preiei valorile lor) .

 

Motivul nr. 2: o carte bună îți aduce informații utile pe care le poți folosi în practica de autoelevare (indiferent de domeniu). Știrile de la televizor induc frică și un nivel energetic foarte scăzut.

 

Motivul nr. 3: timpul tău liber este prețios și trebuie drămuit. Orice oră petrecută în compania cărților de dezvoltare personală sau din domeniul care te pasionează reprezintă o investiție sigură și inteligentă. Orele petrecute în fața televizorului la emisiuni din showbiz, filme de duzină sau scandaluri politice reprezintă o modalitate de a-ți distrage atenția de la ce este cu adevărat important pentru dezvoltarea ta.

 

Motivul nr. 4: o carte bună poate fi o metodă excelentă de relaxare și destindere mentală. Privitul la televizor creează un fals sentiment de deconectare, în timp ce mintea este încărcată cu tot mai multe informații inutile și mesaje negative.

 

Motivul nr. 5: cititul îți stimulează imaginația și gândirea. Contribuie la păstrarea sănătății creierului. Privitul la televizor îndeamnă neuronii spre leneveală. Folosește-i, altfel îi pierzi!

 

Motivul nr. 6: în timp ce o carte bună te poate scoate în parc, pe terasa casei, la o cafenea, la o sală de lectură sau în alte locuri unde poți cunoaște și oameni noi, privitul la televizor te menține inactiv.

 

Motivul nr. 7:  în timp ce tu îți poți alege cărțile în funcție de informațiile care te interesează, la televizor primești atât cât ți se dă. Și, de cele mai multe ori, informațiile cu adevărat utile sunt strecurate cu mare economie prin plasa de mesaje care dezinformează.

 

Motivul nr. 8: pasionații de cărți își dezvoltă o exprimare corectă și fluentă. Își îmbogățesc abilitățile de comunicare. Persoanele care își „construiesc cultura” pe baza programelor de televiziune (cu excepția celor dedicate filmelor documentare) își limitează vocabularul și sărăcesc la nivel conversațional.

 

Motivul nr. 9: un împătimit de lectură nu se plictisește niciodată.

 

Motivul nr. 10: să citești este atrăgător, să privești fără să citești este comun. Iar să privești cu ochii minții în timp ce citești este stimulator.

 

 

Licenţa Creative Commons
10 motive să citești în loc să privești de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional

Leave a Reply