2 moduri prin care îți poți reprograma mintea subconștientă

Deși ne place să credem că ne gestionăm în mod conștient viața și că luăm decizii raționale zi de zi, noi funcționăm în virtutea programelor subconștiente în 95% din timp.

Ce gândim, simțim, alegem, cum acționăm și ce rezultate obținem se datorează convingerilor existente în mintea profundă. Orice schimbare începe acolo. De aceea, orice decizie rațională – oricât ar fi de sănătoasă și constructivă pentru noi – care nu este susținută de un program deja existent în subconștient va întâmpina sub diferite forme rezistență și dificultăți.

Mintea conștientă poate învăța lucruri noi prin modalități variate: ascultând o prelegere sau un discurs motivațional, citind o carte, privind un documentar, practicând o activitate sau făcând un exercițiu. Prin toate cele cinci simțuri.

Pe de altă parte, mintea subconștientă învață și descarcă programe în mod diferit și într-un ritm diferit. Mai lent. Așa se explică de ce unii oameni nu obțin rezultate atunci când își propun să producă schimbări în viața lor. Pentru că se așteaptă ca noile decizii sau comportamente adoptate să dea randament în cel mai scurt timp.

Iată cele două modalități prin care învață mintea subconștientă:

1. Starea de hipnoză

Așa cum o facem până la vârsta de 6-7 ani când creierul funcționează predominant în Theta – domeniul undelor cerebrale caracteristice stării de hipnoză.

Tot ce învățăm în această perioadă este descărcat direct în mintea subconștientă. Aici ne formăm cele mai multe și mai puternice convingeri despre noi înșine și despre viață. Unele pozitive, altele negative. Unele care ne vor sprijini mai târziu, altele care ne vor limita.

După vârsta de 7 ani, creierul începe să funcționeze predominant în Alpha și apoi în Beta. Dar există două momente pe parcursul zilei când creierul trece prin starea Theta: înainte să ne trezim și înainte să adormim – când nu suntem complet prezenți nici în starea de somn, nici în cea de veghe. Aceste două momente sunt ideale pentru descărcarea de noi programe în subconștient.

În acest sens, cele mai eficiente și mai profunde rezultate se obțin folosind programe de meditație cu sugestii pozitive (disponibile aici). Mintea subconștientă primește instantaneu noile informații, urmând ca în cel mai scurt timp să le traducă în echivalentul lor fizic, mental sau spiritual. Depinde cu ce fel de obiective și sugestii lucrezi.

2. Obiceiuri

După vârsta de 6-7 ani subconștientul învață prin repetiție. În acest fel, noi programe pot fi asimilate și implementate – orice de la informații la comportamente noi.

Fie că alegi să lucrezi cu afirmații pozitive, meditație, programe de antrenament mental sau orice alte metode cu care rezonezi tu, cheia creării unor convingeri noi și obținerii celor mai performante rezultate este perseverența.

Acum că ai la îndemână două modalități practice de a produce schimbări în viața ta, ce programe noi vrei să descarci în subconștientul tău?

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment