3 lucruri care te eliberează de blocaje în procesul de manifestare al unei dorințe

Cel mai probabil, în 99,9% dintre situațiile din viața noastră, noi înșine suntem cei care blocăm procesul împlinirii dorințelor și proiectelor pe care le avem. Cum? Alimentând gânduri și emoții care nu corespund idealurilor noastre.

Regula de aur în realizarea oricărui vis este aceasta: trebuie ca tu însuți să fii ceea ce îți dorești, adică să vibrezi cu întreaga ființă pe frecvența realității pe care vrei să o experimentezi. De exemplu, nu îți poți construi o viață prosperă atât timp cât continui să gândești și să acționezi sărac, pentru că modul în care te simți este mai puternic decât ceea ce vrei să se manifeste în viața ta.

Deși îți poți percepe visul ca fiind greu sau imposibil de realizat, dificultatea stă de fapt în procesul de transformare interioară. Îți trebuie răbdare și perseverență ca să îți schimbi imaginea ta despre tine însuți în raport cu visul pe care îl ai.

Îți vorbesc în continuare despre 3 atitudini care te pot elibera de blocaje și de gânduri toxice, astfel încât tu să-ți ușurezi procesul de aliniere la ceea ce îți dorești să experimentezi:

1.Conectează-te cu toate dorințele și nevoile tale

Recunoașterea – fără judecare – a tuturor dorințelor tale este un pas esențial în identificarea celor mai profunde motivații și nevoi care te determină să faci ceea ce faci. Dacă rămâi în contact cu tot ce simți – fără să ignori sau să respingi ceea ce pare să nu aibă sens – rând pe rând, conflictele interioare se vor dizolva de la sine.

Să-ți onorezi toate dorințele nu înseamnă să acționezi asupra fiecăreia dintre ele, ci să le accepți ca fiind parte din tine. Să te împrietenști cu ele. Vrei, nu vrei, provin din mintea, sufletul, inima și corpul tău, chiar dacă unele se contrazic reciproc sau par să nu-ți servească la nimic. Recunoașterea și conectarea cu ele te ajută să identifici ce este cu adevărat necesar și sănătos pentru tine. Cum? O dorință ecologică va crea în cele din urmă armonie pe toate nivelurile ființei tale și te va împlini.

2.Identifică pretextele pe care ți le construiești

Aproape întotdeauna, odată cu ideea schimbării apare și tendința de a găsi explicații raționale solide, motive pentru care nu este posibil, nu este momentul sau nu merită să începem o nouă călătorie, o nouă aventură. Este natural, din moment ce suntem construiți să funcționăm în virtutea obiceiurilor și obișnuinței, dar această atitudine ne poate împiedica să ne conectăm cu nevoile noastre fundamentale.

Adevărul este că ne vom juca toate cărțile și ne vom folosi de toate resursele până când vom înțelege că nu mai putem continua, nu mai avem energie sau nu ne mai regăsim făcând ceea ce am tot făcut. Din nou, este natural să vrem să salvăm ce este de salvat, să analizăm iar și iar o situație înainte să producem transformări radicale. Când ne confruntăm cu situații complexe, adânc înrădăcinate în noi, este nevoie să rămânem în ele până când ajungem să înțelegem și să știm clar că trebuie să facem o nouă alegere.

Dincolo de acest moment însă, orice alt pretext sau explicație logică pe care ți-o aduci ca să eviți sau să amâni schimbarea începe să devină toxică, creând în timp suferință la cel mai profund nivel din ființa ta. 

3.Transformă îndoiala într-o resursă

Atunci când te îndoiești că visul tău poate deveni realitate, amintește-ți că nu există nicio certitudine cum că dorința ta nu s-ar putea împlini. Astfel, te deschizi unui vast tărâm al posibilităților și transformi îndoiala în ceva productiv. Faptul că nu mai ești sigur de nimic, te pune automat în ipostaza de a rămâne deschis tuturor posibilităților.

Acum, din acest loc nou, ești pregătit și liber să explorezi drumul spre împlinirea visului tău. Indiferent care este el.

Citește aici și LEGEA REZONANȚEI – Procesul de manifestare în 5 pași

Licenţa Creative Commons
3 atitudini care te eliberează de blocaje în procesul de împlinire a unei dorințe de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

2 Comments

  • ion popescu

    April 01, 04 2017 09:11:25

    bun

Leave a Comment