3 moduri prin care poți transforma o situație nouă într-o experiență pozitivă

De cele mai multe ori, când ne confruntăm cu o experiență nouă, proiectăm tot felul de scenarii posibile. Asupra modului în care se va desfășura sau asupra rezultatului. Și de obicei, ne imaginăm variantele negative, impedimentele. Lucru care nu doar că ne creează mult disconfort, dar ne și împiedică să ne bucurăm cu adevărat de experiența nouă pe care urmează să o trăim.

Să fii pregătit pentru orice situație înseamnă să îți creezi o atitudine mentală pozitivă și deschisă. Să fii dominat de gânduri negative obsesive în legătură cu ce urmează să experimentezi înseamnă auto-sabotare, energie risipită și blocaje. Ce poți face:

Primul mod
Află cât mai multe informații despre modul în care urmează să se desfășoare lucrurile. În felul acesta, te pregătești și prevezi în mod realist cu ce oportunități și dificultăți te poți intersecta.

Spontaneitatea are importanța ei în contextul potrivit, însă dacă urmează să experimentezi situații noi, pragmatismul este mai indicat. Salvează timp și energie atunci când intri în contact cu probleme cu care nu te-ai mai confruntat înainte. 

Al doilea mod
Este bine să îți faci un plan B, în primul rând pentru că te ajută să te simți relaxat. Funcționează ca o plasă de siguranță.

Dincolo de asta, păstrează în vedere că imprevizibilul se poate produce oricând și este natural să nu știi unele lucruri. Este ca atunci când mergi într-o țară străină și iei cu tine o hartă a orașului în care vei sta. Chiar dacă hotărăști să explorezi străzile așa cum vrei, fără să știi unde ajungi, te simți în siguranță să știi că ai asupra ta indicații despre locurile în care te afli și hotelul la care trebuie să te întorci. În felul acesta, te poți bucura relaxat de tot ce experimentezi.

Al treilea mod
Cultivă o atitudine mentală deschisă și plină de încredere! Când te blochezi în motivele pentru care ceva poate ieși prost, este firesc să vezi doar părțile negative și să-ți încetinești ritmul. Emoțiile sunt naturale și spuneam mai devreme că este indicat să te pregătești și pentru situațiile mai dificile. Fă tot ce îți stă în putință să iasă totul bine, gândește pozitiv și restul lasă pe seama universului. Amintește-ți că dificultățile sunt binecuvântări deghizate.

Nu există nicio situație fără ieșire, oricât de dificilă sau imposibilă poate părea. Într-un fel sau altul, lucrurile se așază întotdeauna, trebuie doar să ai încredere în procesul vieții și uneori, să te dai din propria cale.

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Leave a Comment