3 semne că o etapă s-a împlinit și e timpul să mergi mai departe

Deși mulți dintre noi am fost educați în ideea că lucrurile valoroase sunt cele care rezistă cel mai mult în timp (ceea ce este adevărat în anumite situații), descoperim pe parcurs că schimbarea și creșterea sunt procese naturale care fac parte din viață.

Dacă ne vom uita în exterior ca să știm ce este de păstrat și ce este de schimbat în viața noastră, vom ajunge să mergem pe drumuri care nu ne reprezintă cu adevărat.

Singurul care ne poate spune când e timpul să rămânem și când să mergem mai departe este corpul.

Ceea ce simți în interiorul tău cu privire la o situație este adevărul în care trebuie să te centrezi ca să alegi calea potrivită pentru tine. Iată 3 semne care te anunță că un scop s-a împlinit (chiar dacă nu pare așa din exterior) și că urmează o nouă etapă în viața ta:

• Nu te mai simți deloc atras sau interesat de respectivul proiect/relație/etapă din viața ta

Probabil mintea rațională va opune rezistență la începutul procesului de dizolvare. Totuși, oricât de mult ai ține de ceea ce ai fost sau ai avut în trecut, dacă nu mai există în interiorul tău motivație, iubire sau dorință pentru lucrul respectiv, vechile structuri se vor șubrezi din toate părțile. Și o vei simți din ce în ce mai intens, în ciuda tendinței de a ignora ceea ce se petrece cu adevărat în tine. Oricum, nu vei mai găsi sensul continuării pe același drum și vei avea constant pe fond sentimentul că ai învățat tot ce era de învățat din vechea etapă. 

Continuarea unui lucru fără ca tu să fii împăcat cu tine însuți și profund implicat nu aduce beneficii nimănui. Dimpotrivă. 

• Ți s-a deschis deja o cale nouă în fața ta sau urmează să ți se deschidă

Este posibil ca Universul să te ajute în acest proces deschizându-ți un nou drum, aducându-ți oportunități unice sau oameni noi cu care rezonezi din plin. În alte situații, poți să nu ai nici cea mai vagă idee despre ce vrei să faci în continuare, dar corpul tău se simte ușurat și senin la ideea că te desprinzi de vechea realitate și urmează să intri într-o nouă etapă de creștere personală. Indiferent cum ar fi, ai încredere că ești susținut și ghidat în acest proces.

• Simți o creștere a energiei la gândul de a te implica în ceva nou

Dacă înainte te confruntai cu dificultăți în a rămâne prezent sau implicat în ceea ce făceai, acum te simți plin de motivație și fericire la gândul de a construi ceva mai potrivit și mai măreț în viața ta.

Fiecare dintre noi trecem prin etape de transformare mentală, emoțională și fizică. Este natural ca și circumstanțele exterioare să se schimbe odată cu noi. Ar fi nenatural și forțat să nu se întâmple așa. Frica de schimbare te poate ține pe loc atunci când e cazul să-ți întinzi aripile și să explorezi noi orizonturi. Totuși, dacă ești conectat în mod autentic cu corpul tău, vei primi toate semnalele necesare desprinderii de vechile structuri.

Dacă simți că înflorești la gândul de a trăi o experiență nouă în viața ta, fă saltul.

Chiar dacă nu știi cum se vor așeza lucrurile în jurul schimbării pe care o faci, ai încredere în mesajele corpului tău. Mergi în direcția în care te simți cel mai puternic atras din punct de vedere energetic și emoțional.

Dacă ai nevoie, fă-ți și un plan B. Ca să te simți confortabil din punct de vedere mental. 

Când simți clar că s-a încheiat o etapă din viața ta, dar nu știi ce urmează să faci, cere Universului îndrumare. Cere-i să îți arate următorul scop divin pe care trebuie să-l împlinești. În același timp, asigură-te că treci prin procesul dizolvării vechii realități cu răbdare și că lași în ordine lucrurile în urma ta. Mai ales atunci când sunt implicate și alte persoane. Ai grijă ca și ceilalți să înțeleagă schimbarea prin care treci, de ce anume ai nevoie și de ce este cel mai benefic pentru toți să închei respectiva etapă.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment