5 indicii că perseverența se transformă în blocaj energetic

Scriu adesea în articolele mele despre importanța răbdării și a focalizării asupra visurilor pe care vrei să le concretizezi. Despre necesitatea constanței în gândirea pozitivă și apropierea progresivă de rezultatul dorit. Și la fel de important, despre a lăsa spațiu vieții să-și mobilizeze resursele în materializarea visului tău sau să îți ofere altceva mai bun. De cele mai multe ori, această ultimă condiție este uitată sau ignorată, efectul fiind blocarea și atașamentul puternic de propria dorință.

Atunci când îți dorești ceva cu ardoare, de mult timp și începi să resimți unul sau mai multe dintre aceste 5 simptome, este timpul să privești cu sinceritate în interiorul tău și să îți schimbi abordarea:

1. Lumea ta interioară se contractă în jurul unui singur subiect

Este natural să fii absorbit de ceea ce îți dorești cu toată ființa ta. Ba mai mult, este necesar să fii conectat pe cât de mult posibil cu visul tău. Să fii în starea împlinirii lui. La fel de natural este să ai și alte dorințe la care lucrezi și în care să inveștești atenție și energie. Este important să creezi un echilibru între pasiunile și proiectele tale. Sigur că, din punct de vedere emoțional, unele dintre ele îți vor fi mai la suflet, decât altele, însă gravitarea în jurul unei idei fixe consumă majoritatea resurselor și te împiedică să rămâi deschis la fața tuturor posibilităților. Uneori nu primim ceea ce credem că vrem pentru că viața ne-a pregătit altceva mai bun.

2. Treci prin fluctuații intense de stări sufletești și mentale

De la speranță la dezamăgire, de la extaz la suferință, de la plăcere la disconfort. Atașamentul de un proiect care se concretizează foarte încet și cu dificultăți mari te trece printr-un carusel emoțional epuizant. Este momentul să îți amintești că în timp ce îți poți păstra valorile și imaginea de ansamblu, îți poți reajusta căile și atitudinea interioară. Mai importantă decât toate este sănătatea ta și dacă un proiect dă semne că-ți provoacă dezechilibru la nivel fizic sau energetic, urmărește să schimbi abordarea sau modul tău de gândire.

3. Ideea de a renunța la proiectul tău îți provoacă anxietate și tendința de agățare

Atunci când ești atașat în mod nefavorabil de dorința ta, gândul că trebuie să-i dai drumul pentru că s-ar putea să nu se împlinească îți provoacă sentimente intense de disconfort, frică, dezamăgire și tristețe. Refuzul de a accepta o altă variantă în locul proiectului gândit de tine te poate bloca mult timp în stări sufletești negative. Amintește-ți întotdeauna că daca ceva este să fie al tău, va veni la tine, iar dacă tu aparții unui loc, în mod natural te vei încadra în peisaj.

4. Persoanele din jur încep să fie iritate de insistența ta

Oamenii dragi din viața noastră sunt de multe ori un barometru eficient. Când presiunea crește, cineva reacționează. La fel, atunci când faci din dorința ta un subiect dominant de discuție, insistând  asupra acelorași idei, reiterându-le și întărindu-le iar și iar, și iar, unele persoane apropiate se pot simți iritate sau obosite. Dacă ești atent la ele, vei observa acest lucru. Dacă nu, vor fi nevoite să-ți spună direct sau să te ignore. Este natural și sănătos să discuți despre ceea ce simți atunci când treci prin perioade frumoase din viața ta sau dimpotrivă dificile, însă blocarea în jurul unei dorințe intense este semnul că aplici principiul perseverenței în mod greșit.

5. Ești tot mai dispus să faci compromisuri pe care nu le-ai face în mod obișnuit

Dacă un vis nu se împlinește atunci când îți dorești, nu înseamnă că el nu se va împlini niciodată. Momentul lui de înflorire și fructificare este guvernat de o inteligență superioară. Pasiunea este răbdare îmblânzită. Este sănătos să reții că suntem co-creatori în viața noastră, adică lucrăm la crearea destinului nostru împreună cu legile universale. Atunci când te lași prins în concretizarea unui anumit obiectiv, alegi să ignori faptul că există factori pe care mintea rațională nu-i poate prevedea și care nu depind de tine. De aceea, faci tot mai multe compromisuri, insiști cu perseverență și creezi tot mai multă presiune negativă. Lasă spațiu lucrurilor, oamenilor și circumstanțelor să se așeze așa cum îți dorești. Și dacă simți că ele iau alt făgaș decât cel la care visezi, ai încredere că se întâmplă așa pentru binele tău cel mai înalt. Păstrează-ți integritatea. Dacă ai aceeași dorință de foarte mult timp și te consumă în mod constant, este timpul să îi dai drumul și să lași lucrurile să se întâmple așa cum este cel mai bine pentru tine.

Să dai drumul unor idei și dorințe fixe este uneori ceea ce te ajută să te dezvolți și să te bucuri de noi și noi posibilități. Perseverența asupra idealurilor și valorilor tale benefice lasă întotdeauna spațiu reajustării traseului. Secretul este să înțelegi că viața lucrează în favoarea ta și că fericirea este un drum, nu o destinație.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment