5 întrebări care te ajută să faci alegerea potrivită pentru tine

Mintea este cel mai puternic instrument de care dispui pentru a-ți construi viața pe care ți-o dorești, ceea ce înseamnă un singur lucru: tu ești responsabil.

Sigur ai mai citit până acum informații despre gândirea pozitivă și cum să-ți concretizezi dorințele, unele dintre aceste informații chiar pe blogul meu. Pe măsură ce acumulezi tot mai multe puncte de vedere asupra aceluiași subiect, îți poți forma o viziune de ansamblu și mai important decât atât, poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai mult. De ce? Pentru că este esențial să înțelegi că poți lucra cu mai multe opțiuni. 

Probabil ai reținut deja din articolele mele faptul că atitudinea mentală este cea care dictează modul în care percepi lumea înconjurătoare și ceea ce experimentezi. Imaginează-ți că mintea ta este asemenea unui cadru în care poți crea și rula ce filme îți dorești. Unele mai scurte, altele mai lungi. Unele pline de culori, altele gri. Aceste filme mentale sunt precum perechile de ochelari prin care privești viața. Pentru că tu ești regizorul, poți alege filtrul prin care privești și modul în care te simți în raport cu ceea ce trăiești. Și te poți folosi de toate resursele interioare de care dispui!

Când ceva din viața ta îți creează disconfort și vrei să produci o schimbare sau când nu știi ce alegere să faci, ia un loc, un creion și o hârtie și răspunde la aceste 5 întrebări: 

1. Acest gând (dorință, proiect, obicei) este cu adevărat benefic pentru mine?

2. Îmi îmbogățește viața cu ceva?

3. Mă ajută să mă apropii de ceea ce îmi doresc cu adevărat?

4. Îmi conferă putere sau mă vlăguiește?

5. Ce efect are asupra relațiilor implicate în această situație?

Pe măsură ce vei lucra tot mai mult cu aceste 5 întrebări, vei observa că încet încet îți recapeți puterea personală. Controlul asupra calității gândirii tale și în esență asupra întregii tale vieți. Gândește-te la o experiență concretă din viața ta în care întâmpini blocaje sau care îți provoacă suferință. Trece-o pe rând prin fiecare dintre cele 5 interogații și răspunde-ți cu cât mai multă sinceritate. Repetă acest proces până ți se clarifică răspunsul de care ai nevoie.

Ceea ce ne dorim reflectă de fapt valorile care contează cel mai mult pentru noi.

Fericirea,  sănătatea, starea de iubire, relațiile semnificative și autentice cu oamenii la care ținem, libertatea emoțională, independența financiară, stabilitatea, creșterea personală continuă, afirmarea în domeniul care ne place, construirea unui lucru valoros pentru ceilalți, toate acestea sunt valori. Fiecare dintre noi vibrăm mai mult la unele dintre ele și mai puțin la altele.

Tu știi cel mai bine ce îți dorești cu adevărat și care sunt prioritățile tale.

Folosește-ți mintea în mod magic și focalizează-te asupra lucrurilor importante pentru tine. Dă la o parte ceea ce nu-ți folosește cu adevărat, rămâi deschis la posibilități și amintește-ți că ai întotdeauna opțiuni.

Licenţa Creative Commons
Cele 5 atitudini magice ale unui om fericit de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment