5 lucruri pe care le fac diferit oamenii care au încredere în ei

Lucrează cu ei. Și le place. Sunt conștienți că ceea ce trăiesc este în mare parte rezultatul a ceea ce sunt ei în interior. Oamenii care au încredere în ei înșiși înțeleg că viața este o experiență bogată de observare, creștere și autocunoaștere. Înțeleg că sunt în permanenţă conectați cu ceilalți, iar calitatea relațiilor cu ei depinde de calitatea lor ca oameni.  Concret, ceea ce fac ei diferit față de restul oamenilor este că:

1. Îşi respectă spaţiul interior

Ştiu că de acolo îşi trag toată energia, iubirea şi capacitatea de a lua cele mai bune decizii pentru ei. Cultivă gânduri şi emoţii pozitive şi au grijă să nu prindă rădăcini nimic din ce nu ar vrea să devină realitate pentru ei sau pentru cei din jurul lor.

2. Își asumă responsabilitatea

Pentru că înţeleg că ei sunt autorii propriei fericiri sau nefericiri. Ştiu că este mai puţin important ce li se întâmplă. Cu adevărat important este ce fac ei cu ce li se întâmplă. Cum aleg să privească experienţele prin care trec şi ce semnificaţie le acordă.

Asta n-o poate face nimeni în locul tău. Tu ai dreptul, libertatea şi responsabilitatea să alegi ce gândeşti şi ce să simţi.

3. Se bucură de timpul petrecut în propria companie

Şi le face plăcere. La fel cum se încarcă pozitiv când îşi petrec timpul cu persoana iubită sau cu prietenii, aşa se simt şi în propria companie. Îşi folosesc timpul liber în mod conştient. Aleg să-şi hrănească pasiunile, să se relaxeze, să fie pur şi simplu. Liniştea are putere de regenerare. În zgomot, aglomeraţie şi în starea de încordare de peste zi, sufletul se micşorează. Momentele de solitudine au calitatea de a hrăni tot ce ţine de partea intuitivă, lucru care readuce echilibrul şi ne menţine conectaţi cu propriile emoţii.

 4. Au răbdare

Când trebuie să ia decizii importante pe termen lung îşi folosesc atât partea raţională, cât şi cea intuitivă. Rumegă factorii ecuaţiei, posibilele rezultate, puncteaza beneficiile, dezavantajele, şi cel mai important, sunt atenţi la ceea ce simt în legătură cu o decizie sau alta. Oamenii care au încredere în ei acţionează şi pe moment, în virtutea unui sentiment de fond, a unei senzaţii. Secretul este că îşi dau voie să greşească. Şi sunt relaxaţi. Tocmai de aceea, de cele mai multe ori intuiţia lor funcţionează corect. De fapt, intuiţia funcţionează întotdeauna corect.

5. Îşi urmează legenda personală

Ştiu că fiecare om este liber să-şi creeze propriile experienţe de viaţă şi sunt focalizaţi să şi le trăiască pe ale lor. Învaţă din poveştile celorlalţi, dar nu le folosesc ca tipare. Îşi acordă libertatea de a face propriile alegeri şi de a-şi asuma trăirile. Ei înţeleg că fiecare experienţă de viaţă reprezintă o sursă excelentă de autocunoaştere şi dezvoltare.

Dincolo de toate, un om care are încredere în el însuşi, a luat decizia asta. A hotârât să-şi fie loial. Indiferent ce oameni întâlneşte şi ce experienţe alege să trăiască. Încrederea de sine este în esenţă o chestiune de decizie şi de cultivare constantă a unor obiceiuri pozitive. Unii oameni iau această hotărâre intuitiv încă de când sunt mici. Alţii învaţă din mers.

 

 

Licenţa Creative Commons 5 lucruri pe care le fac diferit oamenii care au încredere în ei de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment