5 moduri prin care poți transforma FRICA în PUTERE MENTALĂ ȘI EMOȚIONALĂ

Pe măsură ce îți focalizezi mintea tot mai intens pe dezvoltarea propriului potențial și pe manifestarea celei mai mărețe versiuni ale tale, te poți confrunta cu situații noi în care experimentezi frica pe niveluri tot mai profunde. Ți se poate întâmpla să îți pui la îndoială propriile ambiții, să îți reevaluezi obiectivele și chiar să te lovești de blocaje.

Frica este o resursă valoroasă pe care o poți folosi din plin pentru a accelera manifestarea celor mai îndrăznețe visuri! Iată 5 metode simple, dar foarte puternice care îți schimbă instantaneu percepția, te scot din starea de frică și generează energie creatoare la intensități impresionabile:

1. Deschide-te în fața senzațiilor inconfortabile

Ca orice alt sentiment puternic, frica nu este ușor de gestionat. Ai putea crede că a-ți fi teamă este un semn de slăbiciune. Nimic mai departe de adevăr! Dimpotrivă, în procesul tău de transformare personală și maturizare spirituală, frica este un indiciu că te afli în mijlocul unei etape esențiale cu un potențial pozitiv dincolo de imaginația ta.

Pe cât de intens este sentimentul de teamă, pe atât de mărețe sunt schimbările care urmează în viața ta.

Frica este cât se poate de reală, dar ceea ce o generează sunt în 99% din cazuri realități imaginate care nu se adeveresc niciodată. În plus, apariția acestui sentiment te anunță că ești pregătit să intri în următoarea etapă a procesului tău de dezvoltare emoțională și mentală. Fă-te confortabil în brațele fricii și ale îndoielilor. Sunt veritabile surse de putere personală!

2. Scrie-ți pe hârtie temerile

Această tehnică funcționează instantaneu și aduce după sine o senzație deplină de ușurare. Fii sincer 1000% și scoate la suprafață cele mai incomode îndoieli și griji. Oricât de grave sau dimpotrivă, oricât de stupide îți par. Pentru asta ai nevoie de curaj. Când îți confrunți frica în acest mod, adesea sursele ei ți se vor revela de la sine, iar procesul de scriere va accelera dizolvarea lor. Te vei simți instantaneu mai ușor și mai motivat să îți atingi obiectivele!

3. Care este cel mai grav lucru care se poate întâmpla?

Lasă-ți frica să te ghideze pentru câteva momente și imaginează-ți un scenariu în care grijile tale s-ar adeveri. Fii realist. Nici nu le subestima, nici nu le exagera. Deschide-te posibilității de care te temi cel mai tare.

Merită visul tău să riști concretizarea celui mai grav lucru care s-ar putea întâmpla?

Chiar dacă această metodă îți amplifică pe moment anxietatea și starea de disconfort, te ajută de asemenea să îți creezi un plan B sau C sau D. Nu insista totuși pe detalierea acestor planuri de siguranță, doar fă-ți o imagine de ansamblu asupra soluțiilor alternative pe care le ai la îndemână și fii pregătit pentru orice este să fie pentru tine.

Universul poate fi creativ dincolo de imaginația ta și deține posibilități infinite de concretizare a dorințelor tale. Dă drumul lucrurilor pe care le ții strâns și relaxează-te! Lasă-te ghidat de spiritul care ne guvernează.

4. Frica este corelată cu convingeri limitative

Atunci când rămâi conectat cu sentimentele care îți creează dinsconfort sau durere, reușești totodată să identifici convingerile obtuze care le cauzează. Din acest punct de vedere, frica reprezintă un instrument eficient pentru redobândirea libertății și puterii personale. Descoperind tiparul mental care stă la baza anxietății și grijilor tale, îl poți rescrie într-un mod pozitiv.

Acest proces te conduce către următorul tău nivel de maturizare.

De exemplu, întâlnești o persoană iubitoare și matură emoțional care vrea să își împartă viața cu tine. Dacă în subconștientul tău este înrădăcinată convingerea că iubirea necesită multă muncă și durere, întâlnirea cu potențialul tău partener de viață va trezi inevitabil în tine sentimente de disconfort, teamă și îndoieli. Înțelegând această corelație, vei putea lucra cu tine însuți la crearea unui nou tipar energetic care să îți confere încredere, iubire și claritate în călătoria pe care alegeți să o parcurgeți împreună.

5. Aparențe care înșală

Așa cum spuneam mai devreme, în 99% din cazuri grijile noastre nu se adeveresc. Asta pentru că mintea rațională, dorind să ne pregătească pentru un posibil eșec sau pericol, creează zeci de variante în care ceva ar putea merge rău. Deși această funcție este utilă, de cele mai multe ori realitățile imaginate sunt distorsionate, ba mai mult, uneori n-au absolut nicio legătură cu realitatea propriu-zisă.

Frica este generată de proiecții mentale, pornind de la convingeri limitative ascunse în subconștient.

Lucruri care ni s-au întâmplat în copilărie, obiceiuri de gândire preluate de la părinți, traume emoționale de care nu ne amintim sau orice alte evenimente care au avut impact asupra noastră, toate creează tipare emoționale profunde. Adevărul este că nu știm ce se va întâmpla în viitor, de aceea anticipăm rezultate și posibile moduri de desfășurare ale unor experiențe. Anticipări care se bazează pe ce am învățat, sub o formă sau alta, în trecut.

Partea frumoasă este că Universul abundă de posibilități și resurse creative. Nu-ți ajusta visurile în funcție de aparențe. Continuă să ai încredere în viziunea ta și bucură-te de următorul nivel de fericire și împlinire personală!

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment