5 motive pentru care termenele limită îți pot sabota visul

Fiecare dintre noi are propriile modalități de a-şi împlini visurile. Unii preferă să facă pași mărunți și consecvenți, alții tânjesc după schimbări radicale. Unii aleg să fie discreți în ce privește planurile lor de viitor, alții se simt mai motivați să-și urmeze visul atât timp cât își împărtășesc viziunea cu cei din jur. Nu există căi corecte sau căi greșite. Există modalități eficiente, mai puțin eficiente și rezultate.

În ce privește rezultatele pe care le obții, este posibil să te fi lovit, măcar o dată,  de situația în care nu ai reușit să-ți concretizezi la timp un obiectiv. Deși termenele limită funcționează excelent în anumite contexte (spre exemplu, la job sau în organizarea bugetului, vacanțelor, a plăților lunare etc), există și obiective care au de suferit atunci când încerci să le condiționezi de timp. Pentru că…

 

Motivul nr. 1

Rațiunea, oricât de complexă și fascinantă poate fi, este totodată și limitată. Noi nu avem capacitatea să prevedem toate variantele posibile prin care un vis se poate împlini. Conștientul deține doar o mică parte din soluții. Restul își are sediul în cu totul alt loc, care nu lucrează cu termene limită, dar care știe cum anume să te conducă din punctul A în punctul B.

 

Motivul nr. 2

Atunci când îți condiționezi viziunea de împlinirea ei la o anumită dată, creezi presiune psihologică și chiar conflict interior. Visurile au nevoie de timp și răbdare. Au nevoie de spațiu și încredere totală. Când setezi un termen limită este ca și cum ai pune visului tău o dată de expirare, dată după care el nu mai valabil. De multe ori, termenele limită transmit subconștientului o stare de neîncredere și nerăbdare. Iar îndoielile sunt cea mai rapidă cale de autosabotare. Atenție deci pe ce visuri crezi că merită să pui termen de valabilitate.

 

Motivul nr. 3

Atât timp cât lași lucrurile să curgă într-un ritm natural, poți fi sigur că ești pe drumul cel bun. Indiferent când ajungi la destinație. Deși suntem învățați să funcționăm cu ajutorul agendelor, nu întotdeauna încadrarea în termene limită conduce la un rezultat satisfăcător. Sufletul are propriile rațiuni și noțiuni asupra timpului. Tu nu poți ști întotdeauna când sau cum este cel mai bine să ți se împlinească dorințele. În loc să-ți blochezi atenția asupra unei date, focalizează-ți energia pe lucrurile pozitive din viața ta. Adună cât de multă iubire poți și simte-te recunoscător pentru ce ai acum în viața ta. Restul va veni de la sine.

 

Motivul nr. 5

S-ar putea ca visul tău se poată împlini mult mai devreme decât crezi. Dacă setezi un anumit termen, este foarte posibil să te limitezi singur. Pentru simplul motiv că nu poți ști modul în care funcționează subconștientul și cum se pot lega circumstanțele exterioare astfel încât visul tău să devină realitate. Există riscul să întârzii procesul de manifestare prin faptul că te agați de o dată anume. Lasă spațiu pentru miracole. Uneori, ceea ce ne dorim se întâmplă când ne așteptăm mai puțin.

 

Motivul nr. 6

Dacă nu-ți realizezi visul până la termenul stabilit de tine, îți poți pierde încrederea că se va mai împlini vreodată. Apar îndoieli care se acumulează cu cele de dinainte (oricât de mici ar fi fost) și se amplifică pe măsură ce te îndepărtezi de data setată. Acest lucru te poate descuraja și chiar te poate determina să renunți la visul tău. Pentru simplu fapt că-ți schimbi percepția despre tine sau despre posibilitatea realizării dorinței respective.

 

Dacă ai trecut prin suficiente experiențe legate de obiective, visuri, dorințe și aspirații sufletești, ai înțeles probabil până acum că cele mai importante lucruri în viață nu au date limită și nici termene de expirare. Pentru simplu fapt că ele pornesc dintr-un loc în care nu există timp, reguli sociale sau prejudecăți. Dorințele autentice, chiar și atunci când nu se aliniază deloc la logica minții, sunt acolo ca să ne ajute să creștem, să ne împlinim tot mai mult potențialul și să ne aducă mai multă fericire.

 

* Este disponibilă și cartea Atracția Succesului – Manifestă viața pe care ți-o dorești prin schimbarea vibrației personale. Dacă-ți dorești s-o comanzi, o poți face la numărul de telefon 031 425 44 64 sau online accesând linkul: www.vidia.ro  

 

Licenţa Creative Commons
5 motive pentru care termenele limită îți pot sabota visul de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

 

1 Comment

Leave a Comment