6 lucruri pe care le-am învățat în 2016

Unul dintre obiceiurile pe care le țin la finalul fiecărui an este să fac un rezumat al celor mai importante lucruri pe care le-am învățat din experiențele trăite în decursul anului respectiv. Mă ajută să evaluez distanța parcursă dintre locul din care am pornit și destinația în care am ajuns. Nu doar cât am învățat, dar și ce anume am învățat. Un salt atât cantitativ, cât și calitativ.

 

Lecția numărul unu

Universul dispune de posibilități infinite de a-ți împlini o dorință. Uneori, oportunitatea apare de unde te aștepți cel mai puțin. Păstrează-ți visul, continuă să cultivi o atitudine mentală pozitivă, lucrează în direcția dorită și rămâi deschis la miracole!

 

Lecția numărul doi

Cea mai puternică frică este semnalul tău că ceva important se întâmplă în viața ta. Un proces de maturizare. Esențial este să înțelegi că trebuie să mergi înainte. Cu tot cu incertitudini, nesiguranță și temeri. Dacă simți că rezultatul final este ce îți dorești cu adevărat, atunci MERITĂ eforturile și lucrul cu tine.

 

Lecția numărul trei

Vulnerabilitatea este o forță, iar persoana în fața căreia simți să te deschizi cel mai mult este cineva care te ajută să crești. Dacă îți dezvălui gândurile și sentimentele autentice, iar acel om continuă să rămână deschis și să se apropie de tine, atunci poți avea încredere totală în el. Pentru că te iubește. O astfel de conexiune și relație merită cultivată și îmbogățită.

 

Lecția numărul patru

Când te simți rănit, respins sau dezamăgit, evită să acționezi sub influența emoțiilor. Lucrează cât poți de mult să-ți reamintești că de cele mai multe ori nu știi cu adevărat ce se întâmplă. Dacă intuiția ta îți spune că lucrurile stau într-un fel, ai încredere, însă nu lăsa furia sau frustarea să preia controlul. Lasă timpul să treacă și observă în ce direcție se îndreaptă situația. Așa vei înțelege mai multe. Când te liniștești, poți transmite ce simți cu adevărat și celălalt îți respectă mesajul. Mai ales într-o relație care este importantă pentru amândoi.

 

Lecția numărul cinci

Ești capabil să faci lucruri dincolo de imaginația ta! Ceea ce altădată credeai că nu poți face se dovedește posibil. Gândește întotdeauna pozitiv despre tine, întreține trăirile frumoase și amintește-ți că   universul te sprijină prin oamenii din viața ta, situațiile prin care treci și oportunitățile care se ivesc. Poți întotdeauna mai mult decât crezi!

 

Lecția numărul șase

Păstrează întotdeauna starea pe care ți-o dă împlinirea unei dorințe și menține-ți mintea deschisă. Uneori, un vis se împlinește sub alte forme decât cele la care te-ai gândit inițial. S-ar putea să nu primești exact ce ai cerut, ci altceva care îți dă starea pe care ți-o dorești. Atașamentul față de un lucru anume produce de cele mai multe ori blocaje. Este ok să treci o dată, de două prin experiența asta ca să înțelegi esența. Fericirea poate veni pe diferite căi și sub o multitudine de forme. Rămâi cât de flexibil poți!

 

Mi-am propus să las deschis acest articol și să primesc de la tine (dacă simți să împărtășești) experiențe pe care le-ai trăit și asimilat în 2016. Vreau să public un articol bazat pe o selecție a sfaturilor și sugestiilor primite de la cei care îmi urmăresc blogul. Toți suntem într-un proces continuu de experimentare.

Îmi poți scrie un comentariu direct aici sau pe pagina de facebook la postarea articolului.

 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

2 Comments

 • Iuliana Papuc

  December 19, 12 2016 06:19:53

  Păi dacă tu ai împărtășit cu noi cele mai importante învățături, eu zic că merită să împărtășim și noi cu tine tot ceea ce merită menționat din anul 2016.

  Așadar, după ce am stat câteva minute bune pe gânduri și am reflectat la tot ceea ce a adus 2016 în viața mea, am realizat că, deși nu au avut loc multe schimbări în viața mea, lecțiile învățate din ultimul an au fost pline de însemnătate.

  1. Am învățat să îmi ascult inima și să pornesc pe drumul pe care l-am ales fără să am regrete.

  2. Am realizat că atunci când dăruiesc mă simt cu adevărat fericită. Fie doar și simplu dar de a zâmbi sau de a oferi un compliment celor din jur. Am învățat că atunci când aduc zâmbetul pe buze celor dragi îmi fac un cadou mie însămi.

  3. Am conștientizat că nu există frică mai mare ca frica de necunoscut. Că dorințele se împlinesc atunci când ne concentrăm energia pe experiențele pozitive din jurul nostru, și că, dacă am învăta să ascultăm mai mult am fi mai înțelegători cu noi înșine dar și cu cei din jur.

  Cu drag,

  Julie

  • Atractia Succesului

   December 19, 12 2016 11:36:46

   Minunate gandurile tale, Julie! Mi-a placut foarte mult punctul nr.2! Ceea ce ai si facut cu noi acum 🙂

Leave a Comment