A-ți împlini legenda personală vs a nu fi pe calea ta

În mijlocul numeroaselor realități posibile, drumuri care se deschid, șanse ce pot fi fructificate și decizii care sunt luate, cum știi că te afli pe calea ta? Trăind într-un raport de interdependență cu familia, prietenii, contextul cultural, mass-media, cadrul religios și politic, cum poți evalua măsura în care rămâi loial propriilor valori și structuri interioare? Mai mult decât atât, ce înseamnă de fapt să fii pe calea ta?

Experiențele personale m-au învățat că autenticitatea și conexiunea cu adevărurile proprii sunt un proces de conștientizare și maturizare, nu scopuri cu termene limită.

Sunt lucruri pe care le descoperi treptat în interiorul tău și le dezvolți pe parcusul întregii vieți.

Fac parte din bogăția vieții.
Și cu bune, și cu rele.
Pentru că a fi pe calea ta este un proces complex care te provoacă atât prin intensitatea trăirilor, cât și prin profunzimea lor.
Atât prin extraordinara frumusețe a călătoriei spirituale către adevăratele tale chemări, cât și prin gradul de dificultate al testelor la care ești supus.

Cu toate astea la pachet…

… a-ți împlini legenda personală este un deliciu.

Din punctul meu de vedere, a fi pe calea ta înseamnă sinceritate față de tine însuți. Deschidere către tot ceea ce ești tu. Vulnerabilitate. Putere. Dificultăți. Confuzie. Curajul de a-ți înfrunta propriile temeri și de a-ți exprima în modul cel mai sănătos emoțiile. Disponibilitatea de a lucra cu tine însuți și de a-ți împlini visurile. Libertate. Perseverență în ghidarea propriei minți în direcția țelurilor propuse. Dorința de a rămâne conectat cu propria esență, cu ceea ce te face unic. Amprentă personală. Încredere în procesul vieții și în inteligența infinită care te însufletește. O energie incredibil de puternică în concretizarea valorilor personale. Experiențe bogate și împlinitoare. Recunoștință în fața vieții. Iubire. O reîncarcare continuă a bateriilor. Liniște mentală. Fericire.

Pe de altă parte, a nu fi pe calea ta înseamnă un grad nesănătos de dependență față de aprobarea celor din jur. Teama de a-ți exprima părerea, dorințele și personalitatea. Superficialitate în fața vieții. Accent pe ceea ce cred sau se așteaptă să faci ceilalți. Refularea propriilor emoții. Neasumarea responsabilității asupra propriei direcții în viață. Nevoia consumatoare de a fi în rând cu lumea. Evitarea disconfortului de a te simți altfel decât se simt sau pretind că se simt ceilalți. Competitivitate cu cei din jurul tău. Fuga de solitudine și prin urmare incapacitatea de a fi cu adevărat prezent în relațiile cu ceilalți. Grabă. Convingerea că nu poți sau că nu meriți mai mult. Lipsa de perseverență în împlinirea proiectelor personale. Gândirea de tip “ce-i în mână nu-i minciună” sau “mai bine mai puțin decât deloc”. Motivație slabă. Permanenta așteptare a “vremurilor mai bune”. Autovictimizare. Învinovățirea celorlalți sau a circumstanțelor exterioare. Nefericire.

Fiecare dintre noi știm măsura în care ne urmăm calea sau ne abatem de la ea. Nimeni nu ne poate spune asta pentru că nimeni nu se află în mintea, sufletul și corpul nostru. Noi trebuie să știm. Așa cum spuneam, autocunoașterea și conexiunea cu cele mai intense emoții sunt procese și nu țeluri. Necesită muncă și totodată te apropie progresiv de cea mai măreață versiunea a ta.

Exprimându-ți constant într-o măsură cât mai mare adevărul personal și energia cu care ai fost înzestrat, îți împlinești legenda personală.

Ești pe calea ta.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment