Când ai un vis, nu lăsa nimic și pe nimeni să te descurajeze

Oamenii prinși în propriile rutine de gândire cred că lucrurile nu pot fi decât așa cum le experimentează ei înșiși. Dacă nu au în jur persoane care abordează stiluri de viață diferite de ale lor sau dacă nu au trăit și în mijlocul altor culturi, le este imposibil să se desprindă de propriile prejudecăți. Au senzația că altfel nu se poate. 

Argumentul: “Pentru că asta e realitatea!”

Probabil ai observat că în general sfaturile lor de viață sunt construite pe tiparul “Cel mai sigur este să faci ce fac și ceilalți!” sau “Trebuie să te conformezi pentru că asta-i realitatea!”

Acești oameni îți vor evalua visurile pe măsura convingerilor lor limitative. Inconștient, vor tinde să te descurajeze, “să te aducă cu picioarele pe pământ” ca să faci lucrurile așa cum le-au făcut și ei înaintea ta. Cu atât de multe obișnuințe și reguli care “trebuie urmate, pentru că așa fac toți oamenii normali”, rămâne prea puțin loc ca să gândești lucrurile cu propria minte, să te cunoști și să îți urmezi propriile instincte.

Se încurajează mai degrabă urmarea mulțimii, decât încrederea în autenticitatea amprentei personale.

Folosește-ți mintea cu cap

Fii atent cu cine îți împărtășești viziunea și antrenează-ți mintea să rămână focalizată pe propriile valori și nevoi, indiferent în ce condiții te afli în prezent. Este cel mai puternic instrument pe care îl ai la îndemână. Nu-l lăsa sub influența celor care nu îl folosesc la scară mare, nu se provoacă pe ei înșiși să își împlinească propriul potențial, nu încearcă diferite experiențe, nu își imaginează alte realități decât cea în care trăiesc ei, nu au răbdare să găsească ce este cel mai potrivit naturii lor interioare și nu au suficientă încredere în posibilitățile infinite ale Universului.

În procesul tău de dezvoltare vei începe să atragi oameni care gândesc și trăiesc ca tine. Care îți împărtășesc viziunea de viață. Your vibe attracts your tribe.

Dacă nu te motivează să gândești mare, nu te stimulează să poți mai mult

Viața este plină de potențial, creativitate și resurse. Nu are limite în afară de cele pe care ni le setăm singuri. Dacă unii oameni au opinii personale puternice cu privire la modul în care trebuie ca tu să faci lucrurile, ei bine, acelea sunt realitatea lor, nu a ta.

Împărtășește-ți viziunea și ambițiile doar cu cei care gândesc tot la scară mare și ei înșiși lucrează să manifeste lucruri grandioase în viața lor. Aceste persoane te vor susține și încuraja să-ți urmezi ambițiile. Mai mult decât atât, îți pot oferi informații valoroase și sugestii din propriile experiențe.

Mințile care gândesc diferit de ce este normal sunt întotdeauna o sursă puternică de inspirație și motivație.

Menirea unui vis este aceea de a fi împlinit!

Indiferent ce obstacole întâlnești în drumul tău, nu le da voie să-ți slăbească încrederea și chemarea interioară. Ai dreptul să încerci, să greșești în propriul stil, să fii fericit dincolo de imaginația ta, să guști din plin viața cu tot ce are ea de oferit, să-ți urmezi propriile visuri, să gândești cu propria minte și să-ți împlinești legenda personală. În ritmul tău și în felul tău.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment