Când înveți să spui NU celorlalți, spui DA propriilor instincte

Barierele personale nu sunt instrumente de tortură pentru ceilalți.

În ciuda modului negativ în care adesea sunt percepute, ele aduc cu sine beneficii nebănuite pe plan mental, emoțional și fizic.

A face diferența între nepăsare și limitele individuale sănătoase este esențial pentru a te conecta cu propriile nevoi și a stabili relații profunde cu ceilalți.

Teama de judecata celor din jur te poate face să spui un Da fals când de fapt este un Nu autentic. La fel, dorința de a fi de folos oamenilor importanți din viața ta interferează uneori în mod conflictual cu propriile instincte.

Este vital să înveți să-ți cunoști tendințele naturale și nevoile, și apoi să ai încredere în ele.

Barierele sunt asemenea unor portaluri către interior. Se deschid selectiv. Tu alegi pe cine și ce lași să ajungă în interior. Pe cine sau ce să urmezi.

Instinctele tale sunt acolo ca să te protejeze. Când se activează, acordă-le atenție. Ia-ți timpul necesar să procesezi semnalele pe care le primești. Pe măsură ce îți dezvolți abilitatea de a spune NU presiunilor sau solicitărilor cărora nu îți dorești cu adevărat să răspunzi, vei reuși tot mai mult să te centrezi în adevărurile tale profunde.

Când dorința de a împlini așteptările celorlalți îți influențează masiv modul de a gândi și comportamentul este vital să te reancorezi în proriile valori. Ai toate resursele necesare ca să iei independent decizii și să fii apreciat pentru ceea ce ești cu adevărat.

Meriți iubirea și respectul persoanelor importante din viața ta.

Nu pentru că ești ceea ce se așteaptă ele să fii. Ci pentru că ești tu însuți. Așa cum simți în mod natural să fii. 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment