Când nu-ți dorești ceea ce vrei

Este bine să se întâmple şi asta. Te ajută să te cunoşti mai mult. Să înţelegi că nu-ţi face bine să te convingi că îți dorești un lucru pe care crezi că-l vrei. Oricât de indicat este pentru tine. Mintea și sufletul au rațiuni diferite, dar când îți dorești cu adevărat un lucru, se aliniază și devin una. Iar asta înseamnă coerență. La momentul potrivit, piesele se așează, iar puzzle-ul devine complet.

Când vrei ceva, dar în interiorul tău există conflict, sunt de obicei două motive mari:

1. lași fricile, prejudecățile, normele sociale, părerile celor din jur sau posibilitățile din momentul respectiv (limitate) să te intimideze.

2. nu este o dorință autentică.

Dacă 1 este motivul pentru care nu faci sau nu obții ce-ți dorești, există n metode să treci peste obstacole. Cultivarea încrederii de sine este probabil cea mai importantă resursă dintre toate. Focalizarea pe gândurile și emoțiile pozitive este iarăși un obicei puternic. Trebuie doar să te cunoști cât mai bine ca să înțelegi ce te oprește și ca să-ți dezvolți resursele potrivite.

Dar dacă 2 este cauza pentru care conflictul continuă și nu ajungi la rezultatul dorit, niciunul dintre lucrurile pe care le poți face de pe nivel rațional nu vor produce coerență. Cu excepția unuia singur: să fii prezent în interiorul tău ca să-ți simți dorințele, rezistențele, fricile și ceea ce te face fericit. Să simți spre ce tinzi tu în mod natural.

Mintea este doar o parte din tine.

Și dacă o altă parte importantă nu intră pe direcția trasată, obții rezultate mixte. Când ceva vital dezvoltării tale ca om nu îmbrățisază calea aleasă pe nivel conștient, nu-ți pierde timpul încercând să te convingi că-ți dorești ceea ce crezi că vrei.

Când trebuie să iei o decizie și simți că ceva esențial nu e la locul lui, alege să te focalizezi pe ceea ce te face fericit.

Nu te forța să mergi într-o direcție față de care ai rezerve. Pe termen lung, vei culege ce ai cultivat. Realizări care nu te împlinesc cu adevărat.

 

Licenţa Creative Commons
Când nu-ți dorești ceea ce vrei de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

1 Comment

  • floricamanoila

    July 10, 07 2015 11:23:44

    Reblogged this on ika2man.

Leave a Comment