Ce m-au învățat până acum experiențele mele

Că există ceva în noi care știe. Dincolo de argumente, logică, năzuințe și neputințe.

Că viața nu este așa cum vrem, ci așa cum suntem noi. Lumea interioară construiește lumea de afară. Degeaba ești om bun, dacă nu crezi în miracole, nu te iubești, nu lucrezi constant cu tine, nu practici ce ai învățat despre gândirea pozitivă și lași experiențele neplăcute să-ți modeleze convingerile. Degeaba.

 

Degeaba ești optimist, dacă nu crezi cu adevărat în forța de transformare pe care o are fiecare gând, cuvânt și emoție.

Am învățat că ni se dă atât cât putem să primim. În funcție de limitele noastre și de plafonul pe care ni-l setăm în viață.

Toată lumea vrea la nivel declarativ să fie fericită, dar majoritatea se sperie atunci când sunt aproape de fericire. “Prea frumos ca să fie adevărat!” Nu suntem obișnuiți să fim cu adevărat fericiți. Iar asta nu vine peste noapte. Se construiește și se integrează treptat.

Cei din jur îți pot da sfaturi. Unele bune, altele mai puțin bune. În general, oamenii îți vor vorbi despre adevărul lor, nu despre al tău. Și e bine așa, de asta există diversitate. Dincolo de toate, există deja în noi o busolă care ne ghidează.

Am învățat că nu există experiențe nefericite, ghinioane sau lovituri din partea sorții. Există diferite perechi de ochelari. Depinde cu care alegem să privim. Și ce vrem să fim: victime sau persoane care aleg conștient ce să gândească despre experiențele trăite.

 

Dacă ceva este să fie pentru tine, va fi.

Asta nu înseamnă să stai să-ți pice din cer. Înseamnă că pașii pe care îi vei face (indiferent cât de mici) vor fi inspirați și-ți vor aduce rezultate care-ți vor spune: “Este loc! Continuă!” Un vis are nevoie de timp, răbdare, spațiu și încredere. Sprijină-ți visurile să devină realitate, nu-ți sta în cale încercând să le trăiești înainte să le fi venit vremea. Și dacă ceva nu a evoluat în direcția pe care ți-ai dorit-o, ți s-a făcut un bine pentru un bine mai mare, nu un rău.

Când momentul nu este potrivit, indiferent ce faci, te lovești de rezistență și împotrivire. Consumi mai multă energie și obosești mai repede. Inutil.

Când te îndrăgostești cu tot sufletul nu există oameni nepotriviți sau iubiri irosite. Niciodată. Indiferent cât de nepotrivit pare.

 

Mintea are rațiunile ei. La fel și inima.

Fiecare cu rolul ei. Sunt șanse mari să regretăm o decizie pragmatică când suntem implicați sufletește. La fel de adevărat este și că uneori acționăm înainte de vreme, mânați de instincte și emoții. Iar lucrul ăsta nu e rău în sine, dar ne îndepărtează de rezultatul pe care vrem să-l obținem.

 

Răbdarea nu este același lucru cu amânarea sau lipsa curajului de a acționa. Răbdarea înseamnă pasiune îmblânzită. Amânarea înseamnă să nu ai o dorință arzătoare și să nu-ți cunoști clar destinația. Să nu simți cu toată ființa ta că vrei un lucru.

Am învățat că toată viața avem de învățat. Suntem în construcție. Iar asta îmi place. Pentru că întotdeauna este loc de evoluție și transformare.

 

Licenţa Creative Commons
Ce m-au învățat până acum experiențele mele de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

2 Comments

 • Gabi

  January 18, 01 2017 08:45:45

  Foarte foarte bune si utile articolele ! Iti multumesc !! Continua !!! 😊

  • Atractia Succesului

   January 19, 01 2017 04:24:48

   Multumesc si eu, Gabi! Intentionez sa fac asta 🙂

Leave a Reply