Ce nu este trăit la timp revine mai târziu

Degeaba spui “nu” când socotelile rămân deschise la un capitol care trebuie trăit. Dacă te simți puternic atras de cineva sau de ceva, ar fi bine să deschizi ochii și să privești adevărul în față. Să înțelegi ce simți. Asta nu echivalează întotdeauna cu a acționa. Te poți simți atras deopotrivă de lucruri care-ți pot face bine, dar și de experiențe care îți pot face rău.

Trăit și nu obligatoriu consumat. Nu întotdeauna un act consumat te eliberează. Uneori, creează dependență. Trăit înseamnă acceptat. Pentru că ceea ce respingem naște rezistență. Iar rezistența creează persistență.

Când conflictul s-a instalat, trebuie știut că instinctul și partea emoțională sunt adversari mai puternici decât rațiunea. Și cât timp există părți adversare există tensiune. Cât timp există tensiune, suntem tentați să cedăm. Lucru care nu ne duce întotdeauna acolo unde ne dorim cu adevărat.

Ce nu este trăit la timp revine. Pentru că nu e acceptat cu totul. Pentru că nu ai luat o hotărâre mai înaltă în virtutea căreia poți merge mai departe.

Când partea rațională este alimentată de un obiectiv la care și latura emoțională se conectează, instinctul se îmblânzește.

Totul e să identifici obiectivul care să-ți motiveze ambele laturi. Asta se numește acceptat (nu mai există conflict). Experiența în sine (indiferent despre ce este vorba) poate fi consumată sau nu. Depinde ce vrei. Și ce îți face bine.

Este important să-ți asculți inima. Dar ia-ți și creierul cu tine.

Trăiește la timp ce se cere trăit. Acceptă și clarifică ce îți dorești cel mai mult. Bucură-te de tot procesul. Pentru că indiferent ce alegi după ce ți-ai limpezit sufletul, te ajută să crești.

 

Licenţa Creative Commons
Ce nu este trăit la timp… revine mai târziu de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

1 Comment

  • lupu ion larion

    February 14, 02 2016 10:00:28

    corect

Leave a Comment