Cele mai importante 3 lucruri pe care le poți face pentru tine în viață

Constante și variabile. Toți avem. Fiecare dintre noi își cunoaște domeniile de viață în care este dispus să facă compromisuri și cele în care știe că mai puțin înseamnă prea mult, iar deloc nu înseamnă mai puțin, ci deloc.

3 valori la care nu merită să faci rabat. De ce? Pentru că de ele depind toate celelalte – constante sau variabile. De ele depinde relația ta cu tine însuți și cu oamenii din viața ta.

 

1. Sănătate pentru trup, minte și suflet

La pachet. Dacă una are de suferit, devin fragile și celelalte. Să ai grijă de tine înseamnă să faci tot ce crezi și simți că e mai bine pentru sănătatea ta. Fără extreme – deprivări care produc frustrări sau schimbări forțate. Nu folosesc. Să ai grijă de tine înseamnă să te simți, să fii atent la nevoile tale și să îți ajustezi comportamentul cu blândețe. Pentru că întotdeauna corpul îți dă semnale când ceva nu-i priește, fizic, psihic sau emoțional. Și dacă o problemă apare, nu te învinovăți. Caută să o rezolvi pe cea mai blândă și mai eficientă cale posibilă.

 

2. Încredere necondiționată în tine însuți

Niciodată să nu desconsideri puterea acestei resurse. Este cel mai important dar pe care ți-l poți face tu. Și care se cultivă conștient, cu răbdare. Scopul nu este să atingi perfecțiunea, ci să te iubești. Și pe măsură ce te iubești mai mult, ai tot mai multă încredere în modul cum gândești, deciziile pe care le iei și în oamenii pe care îi atragi în viața ta. Încredere că ești bine. Încredere că poți. Încredere că fiecare greșeală este o modalitate să înveți mai mult și să te cunoști mai bine. Pentru că singura relație din viață care îți aparține integral și rămâne până la final este cea cu tine însuți. Între toate celelalte schimbări, tu rămâi.

 

3. Iubirea pentru partenerul de viață

Omul cu care alegi să-ți petreci tot restul timpului, cel care devine martor și complice în toate etapele tale de creștere. Și căruia i te dăruiești cu tot ce ești, sub toate formele în care înveți să iubești. Iată un compromis pe care nu merită să-l faci. Și dacă îți prețuiești sănătatea și ai încredere în tine, nici nu-l vei face. Pentru că mai puțin înseamnă un compromis prea mare. S-ar putea ca iubirea să nu fie întotdeauna suficientă, dar cu siguranța celelalte motive de a alege pe cineva nu înseamnă nimic fără iubire.

 

Flexibilitatea este o calitate importantă. Adaptarea la context, la ceea ce nu poate fi schimbat sau nu ești dispus să schimbi. Dar sunt și lucruri pentru care flexibilitatea încetează să mai fie o calitate și devine în schimb ceva care te afectează. Sigur, la final, singurele criterii după care merită să-ți trăiești viața sunt cele în care tu crezi.

 

Cum le alegi, tot tu alegi.

 

 

Licenţa Creative Commons
Cele mai importante 3 lucruri pe care le poți face pentru tine în viață de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

1 Comment

  • Aura Nedelciu

    October 12, 10 2016 09:51:34

    Buna dimineata !Punctul nr 3???

Leave a Comment