Cele mai importante 8 lucruri pe care le-am învățat în 2015

Simți cât de bun ți-a fost un an după câte experiențe intense ai trăit, câte proiecte personale și profesionale ai finalizat, ce relații ai construit sau ai aprofundat și ce ai învățat din toate. Pentru mine, 2015 a fost un an plin cu frumos, cu provocări și înțelegeri semnificative. Am învățat că…

1. Ceea ce nu-ți imaginezi poate deveni realitate și aduce cu sine cele mai frumoase experiențe și trăiri.

Întotdeauna păstrează în sufletul tău loc pentru neașteptat și negândit, pentru că viața te poate uimi în orice moment prin creativitatea și generozitatea ei. Deși avem o capacitate vastă de a ne imagina lucruri impresionante, ceea ce poate crea viața pentru noi ne depășește cu mult rațiunea. Fii deschis!

2. Adevărata recunoștință înseamnă încrederea necondiționată în potențialul propriu și în frumusețea vieții.

Nu există cuvinte prin care să descriu puterea recunoștinței și a încrederii. De-a lungul timpului, aceste două resurse mi-au adus oameni frumoși în viața mea, experiențe din care mă îmbogățesc sufletește, circumstanțe de care am nevoie, înțelegeri care mă ajută să devin un om mai bun și cel mai important, siguranța că oriunde aș fi și orice îmi rezervă viața, sunt bine.

  3. În momente de încercări și provocări, contează ceea ce alegi să gândești!

Mulți oameni își lasă gândurile și trăirile la voia întâmplării. Dacă li se întâmplă ceva bun, sunt fericiți. Dacă li se întâmplă ceva rău, sunt nefericiți. Este natural să experimentăm toate sentimentele, atât pe cele de bucurie, cât și pe cele de tristețe. Când ceva te rănește sau te înfurie este natural să-ți dai voie să suferi. Suntem oameni. Însă ceea ce face diferența între un om nefericit și unul fericit este atitudinea mentală din momentele dificile. Un om fericit știe că ceea ce simte este trecător și nu se blochează în negativitate. El alege conștient să cultive ân continuare gânduri pozitive și să rămână loial celui mai înalt potențial al său. Fericirea este o practică interioară constantă care devine treptat un mod de a fi.

4. Greșelile te îmbogățesc mai mult decât îți poți imagina. Atitudinea mentală deschisă este mediul în care poți învăța din toate experiențele.

Suntem aici ca să experimentăm și să învățăm. Nimic nu e bun sau rău în sine, totul depinde de semnificația pe care o dai tu lucrurilor din viața ta. Amintește-ți asta de fiecare dată când crezi că ai greșit și focalizează-te pe ceea ce poți folosi pe viitor în beneficiul tău din situația respectivă. Și mai amintește-ți un lucru: nimic nu e permanent, totul se schimbă!

5. Atunci când manifești înțelegere și răbdare față de propria persoană, ești în egală măsură mai înțelegător și mai răbdator cu oamenii din viața ta.

Așa cum ești tu pentru tine, ești și pentru ceilalți. Nu poți oferi ceea ce nu ai, poți da numai ce se află în interiorul tău. Prețuiește și îmbunătățește progresiv relația ta cu tine însuți.

    6. Cultivă o atitudine mentală pozitivă indiferent ce se petrece în viața ta. Fii perseverent în aprecierea și hrănirea binelui din interiorul tău și din viața ta.

    7. Rămâi loial față de tine însuți. În felul acesta, ești prezent cu sinceritate în viața oricărui om din viața ta. Indiferent de natura relației sau de timpul petrecut împreună.

A iubi și a respecta oamenii din viața ta nu trebuie să presupună niciodată trădarea propriilor valori și a propriului adevăr. Dacă ești dispus să faci compromisuri cu privire la lucurile importante pentru tine pentru a-i face fericiți pe cei din jur, vei ajunge la concluzia că nici tu și nici ei nu sunt cu adevărat fericiți. În primul rând, pentru că nu poți fi responsabil de fericirea unui om. Îl poți iubi, îi poți oferi un mediu în care să crească frumos și îl poți învăța să-și folosească propriile resurse pentru a fi împlinit, dar fericirea lui depinde de el însuși. Prin integritatea și respectul tău față te tine însuți îi poți inspira și pe cei din jur să fie la fel. În al doilea rând, când există o relație de dependență emoțională în care cei implicați își compromit valori și nevoi personale importante in virtutea unui bine comun, se ajunge într-un punct în care fiecare va simți nevoia să se elibereze.

8. Trebuie să ai curaj să-ți urmezi chemarea și să fii cu adevărat fericit! Indiferent ce înseamnă pentru tine să fii fericit și indiferent ce cred ceilalți că ar trebui să faci ca să fii împlinit.

Îți doresc ca 2016 să îți aducă mai mult din ceea ce îți dorești, claritate sufletească, puterea de a face cele mai bune alegeri pentru tine și multe, multe experiențe frumoase de neimaginat!

 

Licenţa Creative Commons
Cele mai importante 8 lucruri pe care le-am învățat în 2015 de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

2 Comments

  • Valentin Maior

    January 16, 01 2016 02:40:54

    Reblogged this on Valentin Maior.

Leave a Comment