Claritatea înseamnă putere

Putere în deciziile și alegerile pe care le faci. Putere să-ți urmezi calea și să-ți păstrezi angajamentul pe care l-ai făcut față de tine însuți.

Claritatea nu există în absența confuziei. Așa cum binele nu poate exista în absența răului. Doi termeni opuși pot fi definiți numai prin raportarea unuia la celălalt. Trebuie ca ambii să existe.

Un lucru ajunge să-ți fie clar după ce ai ieșit din zona de confuzie. Invers, experimentezi confuzie atunci când ceva nu-ți mai este clar.

Când ajungi la claritate:

când știi ce vrei și este important pentru tine să ai/ fii/ trăiești acea experiență. La rândul ei, motivația este alimentată de atașarea unei valori personale la obiectivul stabilit. De exemplu, vrei să faci sport pentru că te ajută să te menții în formă. De ce vrei să te menții în formă? Pentru că îți place să arați bine și să-ți păstrezi tonusul. De ce vrei să arați bine? Ca să te simți bine. Și pentru că îți dorești să fii atrăgător (pentru cineva în mod special sau pentru persoanele de sex opus în general). Dacă mergi pe firul motivației, ajungi la esență, motorul care face ca rotițele să se învârtă.

Când știi clar ce vrei și este important pentru tine (indiferent pe ce nivel – fizic, mental sau sufletesc), ai puterea să-ți păstrezi traiectoria. Ca să înțelegi ce-ți dorești este necesar să explorezi toate “de ce-urile” posibile până ajungi la valoarea care contează cu adevărat pentru tine. Vei ști când ai atins acest punct. În primul rând pentru că vei fi eliminat toate celelalte întrebări, în doilea rând pentru că ceva în tine se va conecta întru totul la ultimul răspuns.

În spatele oricărei alegeri stă intenția noastră de a face ce este mai bine pentru noi.

Cu cât îți definești mai clar valorile, cu atât mai repede înțelegi ce anume este cel mai bine pentru tine. Și mai departe, ai nevoie de curaj. Curaj să faci efectiv alegerea. Să renunți la ceva pentru altceva. Să modifici traseul dacă este cazul și chiar să o iei de la capăt. Numai tu poți face asta. Și o poți face numai în măsura în care îți ești loial ție însuți. Și înainte de asta, sincer cu tine însuți.

Este singura cale de a fi pe drumul tău, și în același timp de a oferi și celorlalți libertatea de a fi pe drumul lor. Iar când viața face ca două drumuri să coincidă, o știi. Claritatea se amplifică. La fel și puterea de a face alegeri.

În esență, lucrurile sunt simple. Important este să fii în esență.

 

Licenţa Creative Commons
Claritatea înseamnă putere de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Reply