Cu cât mai puternică furtuna, cu atât mai strălucitor curcubeul

Uneori, trebuie să treci prin provocări care te solicită din plin ca sa înțelegi că în interiorul tău există și resursele necesare ca să le depășesti.

Există curaj, încredere și motivație. 

Există putere și iubire dincolo de așteptările tale. 

Dar undeva pe drum, avem tendința să uitam că cele mai intense furtuni emoționale sunt și cele care ascund cea mai mare binecuvântare pe care Universul ne-o oferă.

Întrebarea este ce alegem să facem cu ea.

O refuzăm pentru că ne este frică de profunzimea ei sau o primim cu brațele deschise pentru că știm că suntem suficient de puternici ca să o gustăm pe deplin?

Nu este greșit să experimentăm emoții precum durerea, furia sau dezamăgirea, greșit poate fi modul în care alegem să le folosim.

Este natural și uman să te simți dezamăgit când nu primești răspunsul pe care îl așteptai; este natural și uman să experimentezi durere profundă atunci când un atașament puternic se dizolvă; este natural și uman să îți fie frică atunci când te simți copleșit de ceva mai puternic decât rațiunea ta. 

Toate fac parte din procesul de dezvoltare personală și evoluție spirituală.  Scopul nu este să le negi sau să le eviți, ci să înveți cum să le gestionezi astfel încât ele să servească unui scop productiv mai amplu. Și să știi că aduc întotdeauna cu sine un dar pe măsură.

Când mă gândesc la mine și spun “greșit poate fi modul în care aleg să le folosesc”, vorbesc din perspectiva rezultatelor pe care vreau să le produc. Ceea ce simt față de ceva sau cineva și modul în care aleg să acționez asupra acelor sentimente sunt două lucruri diferite. Mă întreb ce anume le provoacă (adevăratul motiv) și ce vreau să construiesc pe termen lung cu ele. Vreau să renunț la o situație sau vreau să continui, vreau să afectez o relație prin reacții negative puternice sau vreau să o aprofundez prin răbdare, vreau să fac ce simt pe moment sau vreau să sacrific ceva temporar pentru o valoare mai înaltă? 

Emoțiile și gândurile pripite pot face mult rău când alegi să acționezi sub influența lor. La fel, sentimentele negative întreținute mai mult timp se răsfrâng pe toate planurile (mental, emoțional, fizic) și atrag în jurul lor energii pe aceeași frecvență. Și deci rezultate care li se potrivesc.

Ideea este să-ți găsești propria modalitate prin care să le trăiești pe deplin atunci când apar, continuând să rămâi focalizat pe beneficiul (rezultatul) mai înalt din respectiva situație. 

Poți aborda din multe unghiuri o situație care te provoacă. Gândește-te întotdeauna ce vrei să obții pe termen lung și dacă ceea ce simți este ceva de fond, ceva autentic care te deranjează sau te face să suferi, și apoi hotărăște modul în care vrei să acționezi.

Când treci prin furtuni emoționale care-ți solicită foartă multă energie, amintește-ți întotdeauna că pe măsura dificultăților este și triumful. Trebuie doar să alegi în ce fel vrei să îți folosești resursele interioare atunci când ai nevoie de ele. Și să știi că ești, ai și poți mai mult decât îți imaginezi. 

 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment