Cu cât mai puternică furtuna, cu atât mai strălucitor curcubeul

Uneori este nevoie să trecem prin provocări care ne solicită din plin ca să înțelegem că există înlăuntrul nostru resursele necesare pentru depășirea adversităților. 

Există curaj, încredere și motivație. 

Există putere și iubire dincolo de așteptările noastre. 

Există intuiție și lumină.

Dar undeva pe drum avem tendința să uitam că cele mai intense furtuni emoționale sunt cele care ascund cea mai mare binecuvântare pe care Universul ne-o oferă.

Întrebarea este ce alegem să facem cu acest dar.

Îl refuzăm pentru că ne este frică de profunzimea lui sau îl primim cu brațele deschise pentru că știm că suntem suficient de puternici ca să îl experimentăm pe deplin?

Este natural și uman să ne simțim dezamăgiți când nu primim răspunsul pe care îl așteptam; este natural și uman să experimentăm durere profundă atunci când un atașament puternic se dizolvă; este natural și uman să ne fie frică atunci când ne simțim copleșiți de ceva mai complex decât rațiunea noastră. 

Toate fac parte din procesul de expansiune și maturizare spirituală.  Scopul nu este să le negăm sau să le evităm, ci să învățăm cum să le gestionăm astfel încât ele să servească unui scop productiv mai amplu. Și să știm că aduc întotdeauna cu sine un dar pe măsură.

Când trecem prin încercări noi care ne solicită foartă multă energie, este bine să ne amintim de fiecare dată că pe măsura dificultăților este și triumful. Trebuie doar să alegem în ce mod dorim să ne folosim fondurile mentale și emoționale atunci când avem nevoie de ele. Și să știm că suntem și putem mai mult decât credem. 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment