Cum gestionăm emoțional situațiile asupra cărora nu avem control

Dacă ești una dintre persoanele care aplică activ principiile Legii Atracției, probabil ți-a trecut prin minte cel puțin o dată întrebarea “Atât timp cât eu îmi creez propria realitate, de ce există situații în viața mea pe care nu le pot controla?”

Ce sunt și ce rol au experiențele care ni se întâmplă fără ca noi să le fi creat conștient și asupra cărora nu avem putere de decizie sau influență?

Deși pot exista situații în care avem tendința să ne simțim vulnerabili, expuși sau dependenți de ceva exterior, este important să înțelegem că cea mai mare putere de care dispunem în astfel de momente se află în interiorul nostru. Asta nu înseamnă că vom putea schimba ce se întâmplă în afara noastră, ce gândește sau alege o altă persoană, ci că vom folosi experiența respectivă ca să ne întărim psiho-emoțional și să învățăm ceva din ea.

Ne creăm conștient propria realitate, dar în același timp o modelăm și inconștient, în virtutea convingerilor și filtrelor create de-a lungul timpului asupra cărora puterea noastră de control necesită antrenament, răbdare și timp. Acolo schimbările tind să se producă mai lent și cu mai multă muncă.

În al doilea rând, facem parte dintr-un cumul de realități care se întrepătrund. Este natural să existe o mulțime de factori care se află în afara zonei noastre de influență. Faptul că anumite experiențe se manifestă în realitatea noastră subiectivă înseamnă că ele erau menite să se producă. Cum știm asta? Pentru că s-au produs.

Ce poți face în astfel de situații este ca la nivel mental să te aliniezi la ceea ce este. Să lași lucrurile să fie ceea ce sunt. Nu există cu adevărat experiențe sau oameni care au control asupra ta, ci rezistența, negarea sau încercarea ta de a schimba circumstanțele exterioare te lipsesc de putere.

Fii conștient că dacă ceva s-a manifestat în viața ta, trebuia să se manifeste și evident, ai ceva de învățat. Ceva ce vei putea folosi pe viitor. 

Concentrează-ți atenția asupra aspectelor din interiorul tău pe care le poți controla și influența în orice direcție îți dorești. Amplifică-ți energia psihică și întărește-te la nivel emoțional focalizându-te pe modul în care poți folosi situațiile dureroase sau nefavorabile în favoarea ta.

Când te confrunți cu experiențe pe care nu le înțelegi, cărora nu le vezi sensul și pe care nici nu le poți controla, fii oricând dispus să dai drumul. Să renunți, să pierzi, să te eliberezi, să o iei de la zero, să renaști din propria cenușă. Pentru că indiferent ce se întâmplă în exterior, ai întotdeauna libertatea să alegi cum îți vei folosi puterea interioară.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment