Cum să îți creezi o hartă a viziunii tale interioare

Este posibil ca la un moment dat să ajungi într-o etapă în care simți că nevoile și prioritățile ți se schimbă. De cele mai multe ori, începutul și mijlocul unor astfel de perioade sunt intense, pe alocuri confuze și mai ales profund transformatoare. Aducătoare de multe trăiri, experiențe și lucruri noi. După ce treci prin ele, poți înțelege de ce erau necesare și cât de binecuvântate au fost.

Una dintre cele mai puternice și eficiente modalități de a-ți organiza viața în jurul acestor schimbări (atât interioare, cât și exterioare) este să îți creezi o hartă a viziunii tale. A ceea ce îți dorești de la viață. Un fel de vision board, dar ordonat și mai complex.

PRIMUL PAS este să îți notezi cele mai importante valori personale.

Acele experiențe, trăiri sau convingeri care îți sunt vitale și te ghidează în viață. Pe care dacă le-ai da la o parte te-ai simți gol, dezorientat sau nefericit. Tu te cunoști cel mai bine. Despre descoperirea valorilor fundamentale am vorbit aici.

Recomandarea mea este să creezi un PDF, vei vedea la pasul 3 de ce este util.  

AL DOILEA PAS este să alegi ce experiențe vrei să trăiești și ce obiective îți propui pe fiecare domeniu în parte.

Dacă la punctul unu ți-ai stabilit clar valorile, acestea se vor reflecta în pasul doi. Nu este nevoie să detaliezi prea mult planurile de viață, dar dacă simți nevoia poți să mai adaugi ceva la acestea: sănătate, parteneriat de viață, cămin, dezvoltare personală, evoluție spirituală, domeniul profesional, oamenii din viața ta, hobby-uri.

De exemplu, la sănătate te poți gândi ce alimente ți se potrivesc, ce sporturi sau cu ce formă de mișcare rezonezi, cum îți poți liniști mintea cel puțin 20 de minute pe zi, ce fel de muzică alegi pentru sufletul tău, ce program de somn vrei să respecți, ce informații vrei să afli, ce fel de terapii complementare ți-ar plăcea să explorezi, etc.

La fel poți detalia și în celelalte domenii de viață. Un alt exemplu, la dezvoltare personală ai putea alege ce fel de cursuri vrei să urmezi, ce cărți ți-ar plăcea să citești, ce personalități la nivel internațional te inspiră, ce practici sau obiceiuri vrei să adopți, șamd.

La fel de important este să îți clarifici și motivația profundă din spatele obiectivelor pe care ți le propui. De exemplu, de ce este important pentru tine să fii sănătos? Ce alte beneficii esențiale îți aduce starea de bine? Ce experiențe ratezi când ai o sănătate precară? Șamd.

AL TREILEA PAS este să adaugi imagini sugestive pentru fiecare experiență/capitol în parte.

Când combini scrierea lor cu stimulii vizuali, energia din spate se îmbogățește și se amplifică. 

Orice altceva te ajută în dezvoltarea acestui plan este un avantaj. În principiu, ideea este nici să nu-ți complici ideile, nici să nu te limitezi acolo unde simți că ai mai mult de scris. Chiar dacă rămâne un plan deschis, în continuă editare, la final trebuie să simți că lucrurile îți sunt clare, stabile și bine organizate. Vei fi uimit în cel mai plăcut sens de noile direcții și transformări pe care viața ta va începe să le ia după crearea acestor piloni principali.

Licenţa Creative Commons
Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Reply