De ce sunt cele mai mari provocări cele mai mari binecuvântări

Cred că toți am trecut prin asta. Când ți se spune un lucru neașteptat, în dezacord cu planurile și așteptările tale, ai senzația că te-ai lovit de un zid. Nu contează la ce scară se întâmplă, când te afli în mijlocul unei situații dificile pentru tine, primele sentimente și gânduri pot fi copleșitoare. Senzația că nu poți trece de zidul ridicat este reală, intensă și îți întunecă viziunea.  Totuși, aici este locul și momentul când POȚI ALEGE:

fie lași gândurile și emoțiile negative să te consume, iei decizii haotice dictate de sentimentele de durere sau frică, rămânând astfel blocat în provocarea cu care te confrunți.

fie alegi să îți folosești mintea în mod benefic pentru tine și conștientizezi că TU poți alege ce să gândești despre ce ți se întâmplă și ce să faci cu ce ți se întâmplă.

Dacă nu știi ce să gândești despre un lucru, alege să recunoști față de tine însuți că nu știi cu adevărat sensul dificultății cu care te confrunți. Astfel, rămâi deschis în fața tuturor posibilităților. Indiferent de situație, poți întoarce oricând lucrurile în favoarea ta dacă devii conștient de puterea atitudinii mentale și hotărăști să folosești provocarea ca pe un profesor.

O atitudine mentală pozitivă și flexibilă nu înseamnă că viața este doar roz și că nimic neplăcut nu ți se poate întâmpla. Nu despre asta este vorba. Dificultățile și provocările sunt întotdeauna cei mai buni profesori, atât timp cât înțelegi că ai în interiorul tău toate resursele necesare ca să POȚI mai mult. Totul pornește din minte. Din ceea ce alegi tu să gândești despre experiențele tale.

Există întotdeauna un moment în care poți alege.

Impactul unei situații neașteptate poate fi profund și de durată. Trăiește conștient toate sentimentele care se trezesc în interiorul tău, lasă-le să fie și ia-ți timpul necesar să revii în starea ta de armonie și coerență emoțională. Durerea este un instrument valoros pentru creșterea ta spirituală. În același timp, rămâi conștient de faptul că mintea este cea care dictează sensul călătoriei pe care o faci și al experiențelor prin care treci.

Folosește-ți inteligent resursele. Fă alegerea să înveți ceva valoros din orice provocare.

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

4 Comments

 • Diana

  September 15, 09 2016 10:28:39

  Cat de mult ma bucur ca ai revenit! Deja ma speriasem ca acest site este abandonat. Este blogul meu preferat!! Spre deosebire de multe alte bloguri pe care le-am urmarit de-a lungul timpului si care pun accentul pe durere, ceea ce tu scrii este profund optimist, viu, pozitiv si absolut inspirational! Aici am gasit toata pozitivitatea de care am avut nevoie, atat in momentele linistite, cat si in cele tulburi si de incercare. Iubesc atitudinea care razbate din randurile pe care le scrii si bucuria de a trai orice vine pe calea noastra. Am distribuit multe din articolele tale si sper ca ele sa inspire alte persoane, asa cum m-au inspirat pe mine! Iti doresc ca si pe viitor sa fii aceeasi lumina care esti acum!

  • Atractia Succesului

   September 16, 09 2016 01:04:16

   Multumesc mult, Diana, pentru cuvintele calde! Ma bucur ca te regasesti asa frumos. Am facut o mica pauza intre publicari, cat am lucrat la noul site, insa continui sa scriu cu placere si bucurie 🙂 Poti fi in contact cu ce scriu si pe pagina de facebook a blogului: https://www.facebook.com/atractia.succesului/
   Toate cele bune!

 • Ella

  September 13, 09 2016 01:09:58

  Bună
  Apar spatii libere in locul unor litere.
  Îngreunează înțelegerea textului.
  În rest, sunt o cititoare fidela a acestui blog.
  Numai bine! 🙂

  • Atractia Succesului

   September 15, 09 2016 09:19:27

   Ma bucur, Ella. Ma ocup sa vad despre ce este vorba, banuiesc ca citesti de pe telefon?

Leave a Comment