Descoperă-ți valorile fundamentale și trăiește în acord cu ele

Conflictul pe care îl trăiesc mulți oameni, când ajung la o răscruce de drumuri, este creat de discrepanța dintre valorile lor fundamentale și alegerile pragmatice pe care le fac.

În majoritatea situațiilor, cauza lipsei de coerență este ignorarea propriilor adevăruri sau neîncrederea în valorile personale.

Fără o cunoaștere de sine cât mai clară și fără angajamentul de a trăi cea mai autentică versiune a vieții noastre, cele mai multe decizii pe care le luăm au ca motivație validarea externă. Din partea prietenilor, părinților sau a partenerului de viață. Rezultatul? Și mai multă confuzie, și mai multă nevoie de validare, și mai multă nefericire.

Este esențial să îți cunoști principiile de bază, să știi ce anume contează cel mai mult pentru tine în viață, care îți sunt prioritățile și în ce direcție vrei să te miști.

Pe măsură ce aprofundezi procesul de auto-cunoaștere, urmărește să îți aliniezi alegerile la cele mai înalte și puternice adevăruri personale. Cât timp vei trăi în dezacord cu aceste direcții interioare, fericirea nu este posibilă.

Ai încredere în valorile tale, pentru că sensul lor este să te conducă spre cea mai împlinită versiune a ta.

Chiar dacă ai senzația că alegerile raționale și pragmatice sunt mai sigure, cât timp ai curaj să acționezi în virtutea intuiției, nevoilor și dorințelor tale fundamentale, se vor deschide căi pentru împlinirea lor. 

Nu vei afla niciodată ce se află în spatele aspirațiilor tale dacă nu le vei urma.

Și deci nu vei putea ști adevăratul lor scop.

Oamenii care cataloghează aceste chemări interioare ca fiind nerealiste sau lipsite de pragmatism sunt adesea aceia cărora le este teamă să meargă pe calea lor, indiferent de părerile celor din jur și indiferent de dificultățile care pot veni la pachet.

Atât timp cât înveți să te conectezi tot mai mult și mai clar cu propriile nevoi, dorințe și valori esențiale, descoperi că ele te conduc treptat către cea mai bogată și împlinită versiune a ta.

Asumă-ți transformările implicate și ai încredere în pașii pe care îi faci.

Cunoașterea și onorarea adevărurilor personale aduc întotdeauna cu sine cea mai profundă formă de încredere și fericire.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment