Diferenţa dintre gândirea pozitivă şi concentrarea pe lucrurile pozitive

Există vreo diferenţă? Există. Nu e suficient să gândeşti pozitiv. Şi nici întotdeauna constructiv. Uneori creează rezistenţă în faţa a ceea ce este. Pentru că unele lucruri pur şi simplu nu pot fi schimbate. Dar ce poate fi schimbat este modul în care te raportezi tu la ele.

Flexibilitatea porneşte întotdeauna din minte.

Care este puterea concentrării pe lucrurile pozitive am învaţat din practică. Pornind de la teorie. Pentru că am vrut să aflu care este diferenţa între a gândi pozitiv şi a avea o atitudine mentală constructivă. Iar diferenţa se simte. În energia investită şi în atitudinea mentală de fond.

Când alegi să te focalizezi pe ce este bun în viaţa ta, accepţi faptul că poţi greşi. Că uneori schimbările pozitive nu vin întotdeauna sub cele mai confortabile forme.

Accepţi faptul că dezvoltarea înseamnă şi haos, şi puncte limită, şi disconfort.

Dar ştii că orice se întâmplă este bun pentru tine. Simţi că viaţa este plină de glorie şi frumuseţe atunci când alegi să-ţi păstrezi atenţia pe lucrurile pozitive.

Cineva care gândeşte pozitiv îşi spune în mod repetat că nu există nicio problemă în viaţa lui. Cineva care se focalizează pe bucuriile şi avantajele vieţii priveşte cu ochi limpezi problemele şi alege să-şi investească energia în găsirea unei soluţii.

„Lucrurile asupra cărora te concentrezi se amplifică. În fiecare situaţie, dispui de o alegere. Te poţi concentra fie asupra lucrurilor pozitive, fie asupra celor negative. Dacă te uiţi la situaţiile care nu merg cum trebuie în viaţa ta şi/ sau în lume, exact asta vei vedea. Pentru că nu poţi privi în două direcţii în acelaşi timp, vei rata posibilitatea. Pe de altă parte, dacă te concentrezi asupra lucrurilor posibile, nu numai că te vei simţi mai bine, dar vei vedea şi noi posibilităţi pe care nu le-ai văzut înainte„. (Robert Anthony – Cum imposibilul devine posibil”).

 

Licenţa Creative Commons
Diferenţa dintre gândirea pozitivă şi concentrarea pe lucrurile pozitive de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment