După fiecare imposibil transformat în posibil înțelegi că viața este cu mult mai creativă decât îți imaginai

Cred că este cea mai curajoasă și mai profundă formă de încredere a omului în relația cu viața. Încrederea în sufletul lui. Chiar și atunci (mai ales atunci) când nu are niciun motiv rațional să creadă.

Se aseamănă cu senzația de aruncare în gol. Cel mai tare te sperie ideea de a te arunca. Încrederea în sufletul tău este parașuta, știi că se va deschide la un moment dat. Mintea rațională este cea care întreabă: “Și dacă nu se deschide?”. Frica te poate ține pe loc. Sunt atât de multe motive “sănătoase” să nu sari și unul singur să o faci: VREI.

Încrederea în lucruri care nu sunt palpabile sau logice este un act de credință transformator. Solicită autocunoaștere, observație, curaj, deschidere și mai ales, recunoașterea faptului că viața în sine este un miracol.

Atunci când în interiorul tău se amplifică tot mai mult o dorință sau o senzație care pare să nu aibă susținere rațională, atunci când simți că ceva nu e în regulă, deși nu există motive logice să crezi asta, atunci când ai un sentiment de fond că într-o situație există ceva mai mult decât poți vedea sau înțelege, când întreaga ta ființă dorește prin toți porii ceva ce pare să nu fie cea mai potrivită cale pentru tine, atunci alege să ai încredere în sufletul tău.

Nu vorbesc despre impulsuri, nebunii negândite și făcute (deși uneori și ele sunt necesare), sentimente de moment sau stări confuze. Vorbesc despre ceva ce știi clar în sufletul tău. În ciuda circumstanțelor. Vorbesc despre timp, observație și răbdare. Nu ai nicio dovadă că ceea ce crește în interiorul tău are sens și conduce la o destinație sigură. Și totuși alegi să ai încredere. Asta numesc eu curaj. Și totodată dovadă de recunoștință în fața creativității vieții.

După fiecare imposibil personal transformat în posibil, înțelegi tot mai mult că ceea ce nu poți vedea este real. Și că a fost de fiecare dată. Îți dai seama că ceea ce nu poți înțelege sau cuprinde cu mintea rațională nu este fantezie, ci o realitate posibilă căreia tu îi dai forță atunci când crezi în ea. O realitate care este acolo și pe care o poți simți. În cele din urmă, înțelegi că e mai puțin important dacă există sau nu oameni care cred cu tărie în altceva. Indiferent cât este de bine argumentat sau susținut cu dovezi un punct de vedere  Este real pentru cineva și poți respecta asta.

Important este în ce alegi tu să ai încredere. În ce investești energie. În ce pui suflet. Asta îți va transforma ție realitatea. Chiar și (mai ales) pe cea pe care nu o poți vedea încă.

 

Licenţa Creative Commons
După fiecare imposibil transformat în posibil înțelegi că viața este cu mult mai creativă decât îți imaginai  de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

1 Comment

  • Porcescu Adrian

    September 21, 09 2016 07:20:22

    Este absolut adevarat, drumul logicii deschide usa realizarilor ,crezute imposibile sau greu de realizat in cadrul si cu aportul celor prezentate mai sus, cu care sunt de acord !

Leave a Comment