Fericirea este o atitudine mentală pozitivă

Și, dacă poți înțelege de ce, nu mai ai nevoie de confirmări, deși le primești la tot pasul.

Nu va face nimeni în locul tău treaba asta. Îți rămâne ție să alegi ce vrei să fii: cineva care își găsește scuzele perfecte sau cel care își asumă responsabilitatea propriilor gânduri și a experiențelor pe care le-a ales.

Scopul nu e să eviți greșelile, ci să operezi la cel mai înalt nivel de care ești capabil.

Să înveți din fiecare alegere pe care o faci. Indiferent de rezultat. Nu folosi autocritica și comparațiile cu ceilalți ca motivații în procesul tău de dezvoltare. Vei ajunge ori să te subevaluezi, ori să te complaci. Este mai practic și mai sănătos să-ți focalizezi atenția pe lucrurile care te fac fericit și să investești energie în ce te ajută să crești.

Bănuiesc că și scopul tău este să fii unde îți dorești. Să te simți împlinit. În locul potrivit pentru tine. Indiferent ce înseamnă potrivit pentru tine. Pentru asta, ai nevoie de o atitudine mentală care să te susțină în tot ce faci. Flexibilă. Optimistă. Rațională. Deschisă. Gata oricând de reajustare. Chiar dacă asta cere timp, atenție și răbdare.

Dacă înțelegi prin viață o oportunitate excelentă de a te observa, cunoaște și dezvolta, vei putea să transformi experiențele dificile în ceva pozitiv. Vei alege să-ți investești timpul, resursele și potențialul în scopurile și trăirile care te fac să înflorești. Tot mai bogat.

Oamenii, circumstanțele și oportunitățile potrivite apar de fiecare dată. Importantă este atitudinea ta față de ele. Cât de dispus ești să vezi binele din orice situație, dincolo de prejudecăți și reguli.

Important este ce îți doresti pentru tine. Și ce vrei să le inspiri oamenilor din viața ta.

 

Licenţa Creative Commons
Fericirea este o atitudine mentala pozitiva de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment