Fii tu însuţi. Toţi ceilalţi sunt luaţi.

Aici e locul unde poţi lucra constant. În interiorul tău. În ritmul tău.

Se spune că pe măsură ce trec anii, devenim tot mai mult noi înşine, conform celor mai puternice tendinţe (moştenite, formate în copilărie, preluate de la părinţi sau învăţate inconştient de la persoane cu autoritate morală). Dar la fel de bine cum putem lăsa devoltarea noastră ca adulţi doar pe seama dispoziţiilor interioare, avem posibilitatea să ne modelăm materialul cu resursele de care dispunem deja. De ce? Pentru că nu există stagnare. Există doar evoluţie şi regres. Fiecare îşi alege direcţia după bunul plac.

Fii tu însuţi. Aşa cum simţi, aşa cum ai nevoie. Aşa cum vrei.

Asta implică să te cunoşti. Să te descoperi în fiecare etapă de viaţă. Altfel, mai mult de fiecare dată. Urmăreşte întotdeauna să rămâi în contact cu năzuinţele, emoţiile şi gândurile tale, astfel încât să le poţi identifica rolul şi utilitatea. Atât în forul tău interior, cât şi în practică.

Sigur că procesul de cunoaştere personală implică mult şi multe. Mult de lucru, multe provocări, multe informaţii de asimilat. Dar şi multe de trăit, multe de apreciat, multe de simţit ca binecuvântări. Ce altă fericire mai mare decât libertatea de a alege cu ce ne hrănim în interior? Şi ce altă dovadă mai simplă de recunoştinţă în faţa vieţii decât să ne păstrăm libertatea de a fi noi înşine, tot mai frumoşi şi tot mai buni? Puţin câte puţin, cu fiecare gând ales, decizie luată, cu fiecare „da” pe care îl spunem, cu fiecare „nu” pe care ne dăm voie să-l rostim… cu fiecare provocare, cu fiecare moment în care ne simţim mai mult decât am fost ieri.

Fii aşa cum simţi să fii şi asumă-ţi asta.

Hotărăşte să  te eliberezi de ce simţi că te împiediecă să fii unde vrei să fii. Continuă să mergi în direcţia pe care o simţi bună pentru tine. Şi asumă-ţi faptul că binele înseamnă uneori şi lecţii de învăţat.

Mai presus de toate, binele înseamnă aprecierea a ceea ce eşti, cu tot ce eşti şi tot ce poţi fi: tu însuţi.

 

Licenţa Creative Commons
Fii tu însuţi. Toţi ceilalţi sunt luaţi. de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment