Gândirea pozitivă: un drum, nu o destinație

Fiecare dintre noi ne dorim mai mult și mai bine, iar viața este gândită astfel încât noi chiar să putem mai mult și mai bine. Părerea mea este că baza tuturor realizărilor constă într-un mod perseverent de a gândi pozitiv.

Dacă îți dorești ca dintr-o sămânță să dezvolți o plantă bogată și frumoasă, știi că trebuie să ai grijă constant de ea și să-i oferi cele mai bune condiții. Îi oferi un pământ sănătos, apă, lumină, căldură și un ambient plăcut. Observi treptat că ceea ce era nevăzut, în pâmânt, crește tot mai mult, devine o plantă tot mai bogată și la un moment dat, înflorește.

La fel, un gând pozitiv are nevoie de un mediu potrivit în care să prindă rădăcini.

Și mai are nevoie de obiceiuri constructive aplicate cu răbdare și perseverență. Ceea ce spun este că dezvoltarea personală trebuie înțeleasă ca practică interioară constantă. Să gândim pozitiv numai atunci când ne simțim bine nu ne asigură creșterea de care avem nevoie. Important este să facem din atitudinea mentală pozitivă un mod de a fi, ceva la fel de natural precum respirația, iar acest lucru necesită timp, încredere și perseverență.

Ceea ce trebuie avut în vedere este faptul că o gândire pozitivă constructivă îți permite să identifici atât oportunitățile, cât și riscurile. Optimistul care nu este pragmatic se lovește adesea de neajunsuri, lipsuri și situații negative care-l iau prin surprindere. De ce? Pentru că e mai mult visător decât un practicant conștiincios al gândirii pozitive.

A avea o atitudine mentală deschisă la posibilități și un suflet plin de încredere nu înseamnă să iei decizii radicale în virtutea impulsurilor de moment și nici să supraestimezi anumite situații și șanse. Să gândești pozitiv înseamnă să alegi de fiecare dată când ai ocazia un gând benefic în locul unuia negativ, să practici în mod constant recunoștința în fața generozității vieții și a frumuseții oamenilor din viața ta, să știi că orice îți dorești cu adevărat este posibil și să lucrezi cu tine mereu ca să-ți scoți la lumină cel mai bogat potențial.

Poți întotdeauna mai mult și mai frumos! Trebuie să ȘTII asta și să PRACTICI ceea ce știi.

 

Licenţa Creative Commons
Gândirea pozitivă: un drum, nu o destinație de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment