Îţi reînnoieşti dragostea pentru viaţă ori de câte ori ai încredere să-ţi urmezi fericirea

Indiferent cât e de altfel calea ta. Indiferent de vârstă. Indiferent de ce alte motive poţi găsi să nu o faci.

Îţi reafirmi angajamentul pentru fericire când alegi ce este mai bine pentru tine. Pentru că ce este mai bine pentru tine atrage oamenii şi circumstanţele potrivite.

Când eşti prezent cu totul în ceea ce ai ales. Şi dacă simţi că nu mai poţi fi, ai două opţiuni: te reconstruieşti, astfel încât să continui pe drumul ales cu resurse noi sau faci o alegere nouă dacă simţi că resursele s-au epuizat.

Când în mijlocul momentelor dificile ştii că mai creşti puţin cu fiecare întrebare care apare, cu fiecare răspuns pe care încă nu-l ai.

Când visurile devin realitate şi înţelegi că aşa stau lucrurile. Fără să mai pui întrebări, fără să mai pui la îndoială. Când ai răbdare.

Când înţelegi că fericirea ta depinde de tine. Şi că ceilalţi sunt responsabili pentru fericirea lor. Că oamenii îşi pot împărtăşi bogăţia sufletească, dar nu o pot construi pentru altcineva. Şi dacă o construiesc, devin un soi de substitut care creează dependenţă. Pe care mai apoi se simt responsabili să o întreţină cu sacrificiul propriei fericiri.

De fiecare dată când faci un compromis care îţi lezează împlinirea sufletească, implici cel puţin încă o persoană. De fiecare dată când te minţi, minţi cel puţin încă o persoană. Iar oamenii au nevoie de oameni integri.

Ori de câte ori alegi în favoarea ta, te afli la locul potrivit, cu oamenii potriviţi. Ori de câte ori îţi urmezi fericirea, inspiri cel puţin un alt suflet să facă la fel. Iar asta înseamnă să dai mai departe.

Îţi reînnoieşti recunoştinţa pentru viaţă atunci când ai încredere în tine. În alegerile pe care le faci, în stilul în care greşeşti, în modul cum gândeşti, în faptul că poţi mai mult, în oamenii de lângă tine. Încredere în viaţă. Şi în faptul că iubirea este marele triumfător. Iubirea sub toate formele pe care un om le poate simţi.

 

Licenţa Creative Commons
Îţi reînnoieşti dragostea pentru viaţă ori de câte ori ai încredere să-ţi urmezi fericirea de Atracţia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional.

2 Comments

 • Cris

  April 15, 04 2015 10:16:22

  Minunat!

  • atractiasuccesului

   April 16, 04 2015 09:00:45

   🙂

Leave a Comment