Iubirea de sine: 5 modalități de practicare

Când tu ești bine cu tine însuți, ești bine cu tot ce există în viața ta. Iubirea de sine are o mulțime de beneficii asupra stării de sănătate mentală, emoțională și fizică. Totodată, este o practică de pe urmele căreia inclusiv oamenii din jurul tău au de câștigat. Dacă tu ești fericit și împlinit, reprezinți o sursă de inspirație și motivație, manifești mai multă compasiune și calm, ai la dispoziție mai multe resurse interioare cu care să contribui la dezvoltarea celor din jur și generezi în mediul tău o energie pozitivă, constructivă.

Iată 5 dintre cele mai simple și eficiente modalități de practicare a iubirii de sine:

Respiră

Respirația profundă te ajută să redevii prezent în propriul corp, liniștește mintea și emoțiile, și hrănește întreaga ființă. Totodată, atunci când îți focalizezi atenția acum și aici dai voie tuturor experiențelor să fie ceea ce ele sunt menite să fie și intri pe frecvența stării de acceptare care nu înseamnă altceva decât iubire pură pentru tine însuți și întreaga creație.

Petrece timp în solitudine

Alimentează-ți constant pasiunile, micile plăceri, răsfățurile și tot ceea ce îți aduce bucurie. Ca să poți oferi trebuie să ai, iar ca să ai trebuie să îți oferi. Ai grijă de tine și învață să îți apreciezi în mod autentic propria companie, acel timp în care ești doar tu cu gândurile și emoțiile tale. Tu ești cel mai bun prieten al tău!

Prioritizează-ți valorile și visurile

Nu aștepta să îți spună cineva că ai sau nu ai voie să îți urmezi chemările. În ce să crezi sau în ce să nu crezi. Nu oferi nimănui puterea de a-ți activa sau dezactiva potențialul. Mintea, sufletul și corpul tău sunt cele mai puternice instrumente de care dispui și totodată cele mai valoroase surse de energie, iar iubirea de sine îți va dinamiza toate aspectele constructive din interiorul tău.

Fii selectiv cu oamenii din viața ta

Ai încredere în ceea ce simți când cunoști persoane noi și ține cont de semnalele intuitive. Nu te forța să te deschizi către oameni spre care corpul tău nu se deschide. De asemenea, reevaluează oamenii deja prezenți în viața ta și fii sincer cu privire la calitatea conexiunilor tale cu ei. Schimbarea este un proces natural și firesc. Nu te împotrivi transformărilor care au loc la nivel subtil și noilor alegeri pe care trebuie să le faci.

Ai răbdare cu tine în procesul tău de maturizare spirituală

Cu toții învățăm prin încercare și eroare. Fiecare experiență prin care treci are darul de a te dezvolta mental, emoțional și spiritual. Uneori există scurtături, alteori trebuie să parcurgi întregul drum. Oricum ar fi, oferă-ți compasiune pe parcursul acestei călătorii.

Condiția umană nu este una simplă. Pe parcursul vieții, suntem supuși la numeroase încercări și dificultăți. Este suficient de solicitant acest proces și fără să te critici sau pedepsești pentru greșeli pe care crezi că le faci. Ai răbdare, tratează-te necondiționat cu iubire și vei vedea că dincolo de provocări, viața este o călătorie extraordinar de bogată și frumoasă!

Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment