Lucrurile simple care ne fac fericiţi

Cineva a spus odată să preţuim momentele simple pentru că în timp, când vom privi în urmă, vom înţelege că ele au dat farmec şi gust vieţii.

Suntem chiar aşa greu de mulţumit încât să alergăm îndârjiţi după lucruri pe care nu le avem şi care credem că ne-ar împlini? Ne sabotăm binele atunci când trecem cu vederea bucuriile simple şi aşteptăm frustraţi măriri de salariu, o casă mai spaţioasă, un partener perfect, un job mai bun sau o zi însorită?

Lucrurile simple într-adevăr dau gust vieţii.

O cafea nu este o doar o cafea. Pentru mine. Sunt îndrăgostită de mirosul și gustul ei. Beau doar când imi este poftă și este o plăcere să  o savurez. Pe îndelete. Nu e doar cafea, este un ingredient al stării de bine.

În unele zile libere mă trezesc la 6 dimineaţa, la 7 jumătate ajung în parcul IOR şi mă plimb. Mă încarc cu liniște și miros de dimineață.

Mă simt fericită când mă cuibăresc sub pilotă şi privesc pe fereastră. Nu-mi trebuie mai mult.

Mă bucur de o îmbrăţişare lungă şi caldă. Îmi creşte sufletul. Şi-mi place.

Mă bucur râzând atunci când aflu o veste foarte bună sau când cineva drag îmi face cadou un lucru pe care mi-l doream. Momente în care mi-ar plăcea să am gura mai mare. Ca să pot zâmbi până la urechi.

Sunt fericită când fac cuiva un compliment şi asta-i luminează privirea.

Este ciudat. Şi interesant. Să înţelegi că a vrea mai mult înseamnă schimbare, nu goluri pe care trebuie să le umplem. Şi că schimbarea se petrece oricum. Fie că vrem, fie că nu vrem. Diferenţa s-ar putea să fie chiar în semnificaţia cu care umplem cuvintele „îmi doresc” . Şi lucrurile simple.

 

Licenţa Creative Commons
Lucrurile simple care ne fac fericiţi de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Leave a Reply