Microfon deschis… la experiențe noi

Uneori este bine să spui “da” înainte să strecori informația prin filtrul rațiunii. Corectez. Uneori, pentru cineva ca mine, este o adevărată provocare să spună da înainte să o gândească la rece. Sigur că nu e chiar la rece pentru că sunt femeie 😀 O întorc pe toate părțile, anticipez riscuri, punctez avantaje și dezavantaje, observ ce simt, rumeg senzațiile și apoi iau o decizie. Așa că atunci când ceva major intervine și mă trezesc că spun DA înainte să fi gândit ce presupune, înseamnă că intuiția mea a dat undă verde și e bine să merg înainte. Chiar dacă nu știu nimic despre ce urmează, chiar dacă emoțiile își fac de cap, chiar dacă am senzația că nu o să pot, chiar dacă… E ca atunci când cineva te aruncă în apă fără ca tu să știi să înoți. Nu ai habar despre ce trebuie să faci, dar cumva descoperi că există în tine ceva care știe, care poate, în ciuda fricii de necunoscut.

Am avut de curând ocazia să spun da unei invitații la emisiunea Microfonul deschis (radio3net – online). Apoi am realizat că n-am experiență. Că e prima dată și că vorbitul pentru public mă face să mă blochez numai când mă gândesc la asta. Este și filmat? Gata, deja s-a rupt filmul. Atât puteam să gestionez după ce am acceptat invitația. Încet, încet, resursele au început să iasă la suprafață una câte una. A fost încă o situație în care am pus teoria în practică și mi-am reîntărit convingerea că putem face mai mult decât știm.

Dincolo de noutatea experienței și de emoții, am înțeles că cel mai important test îl dădusem deja când am acceptat invitația la emisiune. Când accepți astfel de provocări, îți reamintești că poți mult și că trebuie doar să-ți dorești cu adevărat.

Mulțumesc doamnei Mădălina Ion, realizatoarea emisiunii, pentru atitudinea relaxată și deschisă. Într-o încăpere cu microfoane, o cameră de filmat și scaune înalte, din clădirea Radio România, am învățat că lucrurile importante pentru noi nu trebuie făcute perfect. Trebuie făcute. Cu tot cu emoții, lipsă de experiență, frică de necunoscut și riscul de a greși. Trebuie făcute cu dorința de a da tot ce e mai bun din noi și cu zâmbetul pe buze atunci când ne împiedicăm.

 

Licenţa Creative Commons
Microfon deschis… la experiențe noi de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Leave a Reply