Mintea: un instrument cu reglaj fin

Unele dintre stările în care ne aflăm ne dau energie și ne motivează să putem mai mult. Momentele în care te simți în formă, știi clar ceea ce vrei și te simți pregătit să urci cele mai înalte culmi ca și cum forțe invizibile te susțin din toate părțile. Cunoști stările astea pentru că le-ai experimentat în diferite contexte de-a lungul vieții și te-au ajutat să concretizezi într-un mod spectaculos proiecte importante pentru tine.

Totodată, știi și stările în care te-ai simțit blocat, lipsit de resurse și plin de îndoieli. Alegeri neinspirate făcute sub presiunea temerilor, ocazii nefructificate, amânări cauzate de frică și confuzie.

Deși ambele tipuri de stări provin dintr-o singură minte, ele produc rezultate complet diferite. Am vorbit des în articolele mele despre faptul că în timpul petrecut conștient, noi deținem controlul asupra propriilor gânduri și emoții. În măsura în care învățăm să ne gestionăm stările, putem produce rezultatele pe care ni le dorim. Mai exact, pe măsură ce descoperim cum ne putem regla acest instrument fascinant numit minte, preluăm controlul asupra propriei vieți.

Și în felul acesta ajung la una dintre cele mai bune cărți pe care am avut ocazia să le citesc în domeniul dezvoltării potențialul mental: Superinteligența.  Deasupra oricărei teorii despre efectele gândirii pozitive, aici sunt aduse în atenție și explicate instrumente, tehnici, tehnologii și programe care fac creierul și mintea să producă cele mai înalte performanțe în orice domeniu. Acele stări de vârf pe care le experimentăm în anumite perioade de timp și care ne susțin să producem cu ușurință rezultate spectaculoase.

Cu exercițiu și perseverență, în modul propriu, fiecare dintre noi ne putem dezvolta și crește productivitatea dincolo de ce imaginăm acum că suntem capabili să facem. Trebuie doar să ne intereseze, să ne dorim și să lucrăm constant, în direcția asta, cu cele mai bune instrumente existente la ora actuală.

Găsești cartea Superinteligența AICI

 

 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment