Persistă lucrurile cărora le opui rezistenţă

Ascunsul sub preş nu duce nicăieri în final. Ba da, duce la confuzie. A fugi de ceva ce-ţi doreşti şi crezi că nu e bine să-ţi doreşti nu rezolvă conflictul. Şi de fapt, e un fals conflict. Cu cât opui mai multă rezistenţă, cu atât ai senzaţia că viaţa interioară ţi se concentrează în jurul fructului interzis.

Indiferent despre ce este vorba – schimbarea unui job, iubita altcuiva, plecarea într-o altă ţară, ieşirea dintr-o relaţie, respectarea unei diete sau încercarea unei experienţe noi.

Până nu te abandonezi în braţele a ceea ce crezi că-ţi doreşti sau că ar trebui să faci sau să nu faci părţile conflictuale din tine vor prinde tot mai multă putere. Şi când spun să te abandonezi nu mă refer la a face imediat lucrul acela interzis (periculos, nesănătos, imoral, dureros). Mai degrabă priveşte în interior şi recunoaşte faţă de tine însuţi că eşti tentat, că există posibilitatea ca tu să faci lucrul respectiv. Şi că poate îl vei face. Din momentul în care nu mai fugi de tine, nici raţiunea nu mai opune rezistenţă. Se limpezesc apele. Poate vei face lucrul respectiv, poate nu.

Interesant este că uneori mare parte din ceea ce credem că ne dorim ne fascinează tocmai pentru că ne refuzăm lucrul respectiv.

Când se face linişte, ai putea alege să nu guşti fructul interzis. Pentru că nu mai simţi nevoia. Ori, s-ar putea ca atunci când îl muşti să-ţi dai seama că nu aveai de ce să te temi. Că totul e bine. Indiferent ce alegi în final, vei alege corect. Vei alege ceea ce te va împlini. Şi vei simţi asta ca o eliberare.

Ca ceva cu care sufletul tău este împăcat.

 

Licenţa Creative Commons
Persistă lucrurile cărora le opui rezistenţă de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Leave a Comment