Povestea despre lupul bun și lupul rău

Am învățat că cel mai valoros lucru pe care ți-l poți dărui, oferindu-l în același timp și celorlalți, este încrederea în tine. Oricum, oricând, oricât. Nu trebuie să contrazici valorile nimănui, este important să crezi în ale tale. Nu trebuie să-ți aperi cu îndârjire ideile, este important să privești în interiorul tău și să zâmbești. Nu trebuie să demonstrezi nimănui nimic, este important să rămâi loial celor mai bune gânduri despre tine însuți. Și nu este necesar să îți justifici alegerile, trebuie să știi tu că faci ce este mai bine pentru tine. Indiferent ce, indiferent când.

Oferă-le celorlalți spațiu de a-și forma propriile păreri, dar nu lăsa părerile lor să devină realitatea ta. Fii deschis la perspective noi dacă simți că te ajută să crești în direcția dorită. Nu aștepta ca părerea ta să fie împărtășită de ceilalți, decât dacă ei înșiși rezonează cu ea.

Rămâi mereu conștient de faptul că ideile noastre despre lume reprezintă harta, nu teritoriul.

Ceea ce credem despre ceilalți spune ceva despre noi înșine. Întotdeauna. Și cum fiecare dintre noi suntem predispuși la greșeli și moduri eronate de a înțelege lumea, la fel sunt și părerile noastre despre cei din jur.

Ce trebuie tu să faci este să rămâi loial celor mai bune gânduri despre tine însuți. Chiar și dacă sunt greșite, îți fac un mare bine. Pentru că ce gândești în mod repetat despre tine devine în cele din urmă realitate. Aplică regula asta și cu oamenii din viața ta. Hotărăște să crezi întotdeauna ce e mai bun despre ei. Chiar și dacă greșești, le faci un mare bine. Pentru că îi motivezi să vrea mai mult, să poată mai mult, să fie mai mult.

Fii sincer cu tine însuți și totodată alege în fiecare moment să dai crezare gândului bun.

În tine, există potențial atât negativ, cât și pozitiv. Depinde pe care îl valorifici mai mult. Aplică regula asta și cu oamenii din viața ta.

Într-o seară, un bătrân indian îi explica nepotului său ce luptă teribilă se dă în interiorul fiecărei persoane. Şi i-a spus următoarea pildă:

Există în fiecare dintre noi doi lupi. Primul este Lupul Răului. El este furia, gelozia, invidia, tristeţea, regretele, aroganţa, cupiditatea, vinovăţia, inferioritatea, minciuna, orgoliul, superioritatea şi egocentrismul.

Celălalt e Lupul Binelui. El este bucuria, pacea, iubirea, speranţa, liniştea, modestia, bunătatea, bunăvoinţa, adevărul şi compasiunea. Se luptă tot timpul între ei.

După o clipă de gândire, nepoțelul l-a întrebat:

– Bunicule, şi care lup este mai puternic? Care dintre cei doi va câștiga?

– Învinge întotdeauna cel pe care îl hrănești.

 

Creative Commons License
Povestea despre lupul binelui și lupul răului by Atractia Succesului is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

2 Comments

 • Anonymous

  May 04, 05 2016 06:04:46

  Superb spus, scris, superb de aplicat, superb de incercat si rezolvat!
  Si merge, si chiar pluseaza atitudinea descrisa.

  Noroc!

  • atractiasuccesului

   May 04, 05 2016 10:19:56

   🙂 Asemenea!

Leave a Reply