Puterea unei alegeri

În mijlocul unei situații cu argumente clare atât pro, cât și contra, s-ar putea să rămâi blocat în analiză. Să te simți confuz. Viața te provoacă în mod continuu să treci prin experiențe profunde, frumoase, solicitante sau dificile. Toate sunt gândite astfel încât tu să te descoperi și să devii progresiv cea mai măreață versiune a ta. Întrebarea este ce faci atunci când, deși totul pare să aibă logică și o curgere firească, ceva în background bruiază. Nevoi esențiale rămase neîmplinite, întrebări care-ți afectează echilibrul emoțional, temeri sau o neliniște de fond.

Analiza s-ar putea să nu te ajute într-o astfel de situație. Nu totul are explicații și răspunsuri raționale. Și atunci trebuie să faci o alegere. Să ieși din joc, să iei o pauză sau să continui. Ca să înțelegi dacă te afli pe drumul potrivit sau dacă ai nevoie de altceva.

Dacă alegi să ieși și simți că poți continua pe noul drum, atunci mergi înainte. Dacă alegi să ieși, lași timpul să treacă și totuși te simți în continuare atras de situația în care te aflai înainte, s-ar putea să fie acolo ceva esențial pentru tine. Dacă revii și descoperi că lucrurile au rămas conectate la fel de profund, acea situație este pentru tine. Dacă alegi să parcurgi în continuare drumul pe care te afli, asta ar trebui să te elibereze de toate celelalte întrebări persistente și de nesiguranță.

Dincolo de temeri, îndoieli, argumente logice sau tendința de a amâna inevitabilul, uneori pur și simplu trebuie să faci o alegere. Să îți asumi conștient riscurile și să o faci. Dacă ceva nu este pentru tine, nu va trece testul timpului sau al încercărilor și un alt drum ți se va deschide. Un drum care te aștepta să-l parcurgi. Dacă este pentru tine, vei înțelege că oricât ai fugi, te vei găsi iar și iar conectat cu dorința, nevoia sau situația respectivă. Acel ceva rămâne. 

 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment