Răbdarea este o artă. La fel şi pasiunea

Indiferent de pasiune. Pentru ca ceva să crească armonios este nevoie de timp. Mai mult sau mai puţin, în funcție de ce este pus la crescut. Sigur că există scurtături. Sigur că trebuie să acţionezi. Dar nu pentru rezultate. Atât timp cât acţionezi doar ca să obţii o recompensă imediată, nu se mai numeşte pasiune. Se numeşte interes, agendă sau obiective pe termen scurt.

O atitudine interioară calmă presupune încredere.

Încredere că suntem pe mâinile iubitoare ale vieţii. Că o pasiune înseamnă o dorinţă continuă de mai mult. Şi mai frumos. Iar o astfel de dorinţă este susţinută de o energie care ne însufleteţeşte dincolo de înţelegerea raţională. Nu asta este oare însăşi definiţia vieţii?

Orice pas făcut din această atitudine interioară contribuie la concretizarea pasiunii.

Răbdarea este o artă. Arta îmblânzirii pasiunii. Iar îmblânzirea înseamnă transformare. O pasiune rămâne întotdeauna animată de o energie nonconformistă, energie pe care înveți să o traduci în ceva productiv.

Așa cum frica poate sufoca o pasiune, la fel și o dorință intensă fără răbdare poate consuma resursele interioare înainte ca ele să fie fructificate.

Există în tine ceva care continuă să crească, în tăcere, plin de răbdare. Hrănește-l cu tot ce e mai frumos în interiorul tău. Fără să-ți dai seama, într-o zi va înflori și-ți va transforma întreaga viață. Vei înțelege de ce a fost nevoie să pui răbdare în pasiunea ta.

“Oamenii au uitat să aibă răbdare. Ei doresc să facă totul în grabă. Chiar şi copacii cunosc acest adevăr. Când vine timpul să înflorească, ei înfloresc. Iar când vine timpul să renunţe la frunzele lor, acestea cad, ei rămânând goi, sub cerul liber. Rămân frumoşi chiar şi în goliciunea lor, aşteptând momentul noii înfrunziri, conştienţi că vechiul s-a dus, iar noul urmează să sosească şi în curând frunzele vor începe să le crească din nou.” (Osho)

 

Licenţa Creative Commons
Răbdarea este o artă. La fel şi pasiunea de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional.

2 Comments

 • Daniela Popa

  April 18, 04 2015 09:32:09

  RABDAREA…MAMA…INTELEPCIUNI

  • atractiasuccesului

   April 18, 04 2015 11:37:52

   Cam asa, daca nu chiar asa! 🙂

Leave a Reply