Regulile jocului vs regulile noastre

Curaj este atunci când îți dai voie să-ți simți cele mai puternice dorințe, acele aspirații arzătoare și direcții în care tinzi natural să mergi. Curaj este atunci când recunoști că viața ta, așa cum este ea la un moment dat, nu-ți permite să te lași atras de acele direcții. Curaj este atunci când în sfârșit iei decizia să schimbi ceva, să-ți asculți chemarea, chiar dacă asta înseamnă să reconstruiești fundamentul.

Iar curajul presupune să ai încredere că poți.

Ritmul în care trăim şi aşteptările celorlalţi de la noi sunt un joc ciudat, o horă care ne poate fura dacă nu suntem atenţi. Ne poate prinde şi epuiza. Nu este la îndemână să trăiești conform unor reguli create de tine (altfel am fi toți fericiți). Pentru că tendința generală este de aplatizare, de formare a unor modele de viață în care dacă nu te regăsești riști să fii considerat inadaptat (lucru de nesuportat dacă ții la etichete). Dar s-ar putea ca adaptarea la rânduieli și obiceiuri să nu fie un semn de sănătate emoțională.

Există reguli și jocuri pe care este bine să le jucăm ca să ne putem continua drumul. Drumul spre destinațiile alese de noi, cu sufletul. Altfel, când principalii piloni în viață încep să se afunde în inerție, oboseală și sufocare, oare ce sens mai are?

 

Licenţa Creative Commons
Regulile jocului de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internațional .

2 Comments

 • Raul

  June 19, 06 2014 10:08:03

  Fain exprimat, chiar asa se intampla. Este greu sa-ti dai seama ce vrei cu adevarat si la fel de greu sa pornesti in directia aia. Probabil ca devine din ce in ce mai usor cand devii tot mai atent si dispus sa lucrezi cu tine. Felicitari pentru articole!

  • atractiasuccesului

   June 19, 06 2014 10:34:00

   Multumesc, Raul!

Leave a Reply