Semnale că trebuie să faci alegeri noi în viața ta

Curaj este atunci când îți dai voie să-ți simți cele mai puternice dorințe, cele mai arzătoare aspirații și direcții spre care tinzi natural să mergi. Totodată, trebuie să fii deschis să recunoști că în prezent este posibil să îți limitezi singur alegerile sau să permiți circumstanțelor să ți le limiteze.

De multe ori problema nu este că nu suntem motivați sau că nu știm ce vrem, ci că ne lăsăm distrași de alte situații. Ritmul agitat în care trăim, sarcinile cotidiene sau nevoile celorlalți din jur cu siguranță ne scad focalizarea asupra propriilor nevoi și valori.

De aceea, nu este la îndemână să trăiești conform unor reguli create de tine. Ai nevoie de un mod independent de a gândi și totodată de răbdare, astfel încât să fii prezent și în relațiile autentice cu adevărat importante pentru tine, cât și în propriile planuri.

Tendința generală este de aplatizare, de formare a unor modele de viață în care să funcționezi din inerție. Și dacă nu vrei bătăi de cap, procese de transformare personală, provocări și consum, poți alege calea mai ușoară. Dar s-ar putea ca adaptarea la rânduieli, obiceiuri și așteptări din partea celorlalți să nu fie un semn de sănătate emoțională. S-ar putea să realizezi la o anumită vârstă că te-ai lăsat ghidat de viziuni, nevoi și chemări care nu-ți aparțineau. Care nu au reflectat niciodata ceea ce ești TU cu adevărat. Și e posibil ca atunci când realizezi acest lucru, să nu mai ai energie să ieși din circumstanțele în care te afli. 

Există reguli și jocuri pe care este bine să le joci, atât timp cât nu te distrag de la ceea ce ești și ai nevoie să fii. Altfel, când principalii piloni în viață încep să se afunde în inerție, blocaj și confuzie, este semnalul că te afli în mijlocul unui proces profund de transformare și că trebuie să faci noi alegeri în viața ta. 

Licenţa Creative Commons
Semnale că trebuie să faci alegeri noi în viața ta de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internațional .

2 Comments

 • Raul

  June 19, 06 2014 10:08:03

  Fain exprimat, chiar asa se intampla. Este greu sa-ti dai seama ce vrei cu adevarat si la fel de greu sa pornesti in directia aia. Probabil ca devine din ce in ce mai usor cand devii tot mai atent si dispus sa lucrezi cu tine. Felicitari pentru articole!

  • atractiasuccesului

   June 19, 06 2014 10:34:00

   Multumesc, Raul!

Leave a Comment