Starea de recunoștință: obiceiul oamenilor fericiți

Așa funcționează. Când faci un obicei din a fi recunoscător pentru tot ce ai în viața ta, gândurile și emoțiile negative încep să-și piardă puterea.

Unii specialiști vorbesc despre terenul biologic atunci când se dezvoltă o boală sau când un virus produce un dezechilibru. În funcție de condițiile – favorabile sau nefavorabile – pe care factorul patogen le întâlnește în organism, devine activ sau rămâne inofensiv. Mediul este cel care îi dictează comportamentul. Într-un organism sănătos, cu un sistem imunitar puternic, orice tendință de dezechilibru este corectată rapid prin diverse modalități pe care organismul le are la îndemână.

La fel se petrec lucrurile și la nivel mental. Mediul interior pe care tu ți-l creezi în fiecare moment prin gândurile și emoțiile cultivate dictează experiențele de care ai parte.

Starea de recunoștință este cel mai puternic antivirus la nivel mental. Dacă tu îți cultivi zi de zi o atitudine mentală pozitivă, indiferent de lucrurile care se petrec în viața ta, niciun gând negativ nu va putea prinde rădăcini. Terenul nu îi permite asta.

Adevărata recunoștință înseamnă mai mult decât să spui mulțumesc oamenilor care te-au ajutat sau care ți-au fost alături. Presupune ca tu să înțelegi că viața însăși lucrează prin oameni și prin tot ce te înconjoară. Niciunul dintre noi nu dăm de la noi, ci dăruim de la viață, prin noi. Toți suntem instrumente prin care Universul își exprimă abundența și alege ce să creeze în continuare. În felul acesta, apreciezi tot ce se întâmplă în viața ta. Atât lucrurile bune, cât și cele care par mai puțin bune. Pentru că totul este orchestrat ca tu să devii mai bogat – în orice sens posibil. Depinde de tine să extragi nectarul din fiecare experiență de viață pe care o trăiești. Și, cu cât starea de recunoștință prinde mai multe rădăcini și mai puternice, cu atât viața îți oferă mai multe experiențe pozitive. Așa funcționează.

Focalizează-ți atenția și energia pe lucrurile care te fac fericit. 

Cea mai rapidă cale de a-ți îmbogăți viața este să cultivi cu preponderență gândurile și stările mentale pozitive. La fel, problemele se amplifică întotdeauna atunci când investești în ele emoții. Fii atent să nu te lași prins în malaxorul de griji și negativitate.

Amintește-ți că orice problemă are o soluție.

Dacă nu poţi schimba o situaţie, schimbă ce gândeşti despre ea. Asigură-te că îţi construieşti un teren mental favorabil experienţelor fericite şi priveşte cu recunoştinţă tot ce există în viaţa ta acum. Fă din asta felul tău de a fi.

Licenţa Creative Commons
Starea de recunoștință: vaccinul oamenilor fericiți de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment