Vulnerabilitatea te face să radiezi și îți conferă putere

Ar trebui să știm că lucrurile în fața cărora ne închidem sau de care fugim au întotdeauna putere asupra noastră și rămân. Se lipesc ca scaiul. Ai observat că orice lucru față de care simți teamă, rușine, repulsie sau vinovăție tinde să ocupe din ce în ce mai mult spațiu în mintea ta? Să te domine emoțional? 

Abandonarea în brațele fricii nu înseamnă că îți pierzi puterea, ci că o recucerești.

Înseamnă că devii conștient de prezența ei și o privești în ochi. Orice musafir trebuie întâmpinat cu zâmbetul pe buze și recunoștință, chiar și aceia care fac mult zgomot. De la fiecare în parte avem ceva de învățat. La fel, trăirile noastre sunt asemenea profesorilor deghizați în musafiri, iar vulnerabilitatea este cea care ne ajută să fim receptivi la învățăturile lor.

Dincolo de ceea ce înțelegem la nivel superficial, vulnerabilitatea înseamnă practicarea conștientă și constantă a deschiderii. Deschidere în fața vieții și a experiențelor prin care trecem. Altfel spus, vulnerabilitatea este strâns legată de încrederea în legile universale. 

Nimic nu e bun sau rău în sine. Totul ne este folositor atât timp cât învățăm din fiecare experiență în parte, iar rezultatul sunt creșterea și îmbogățirea interioară.

Să-ți dai voie să fii vulnerabil înseamnă să-ți îmbrățișezi toate părțile din tine pe care ai prefera să le faci să dispară. Nu este confortabil, dar e necesar. Nu ne putem dezvolta resursele interioare decât în măsura în care ne iubim în întregime. Și nu ne putem deschide cu adevărat în relația cu alt om decât în măsura în care ne cunoaștem la cel mai profund nivel și știm că avem o capacitate infinită de a iubi și merităm tot ce este mai bun. 

Să-ți dai voie să te simți vulnerabil înseamnă să acționezi aliniat fiind cu trăirile tale autentice.

Indiferent care ar fi aceste trăiri și indiferent dacă există riscul de a fi înțeles greșit uneori sau judecat. Deschiderea înseamnă să ai compasiune față de tine însuți, să fii conectat cu adevărul personal și să ți-l asumi. Dă drumul la cine crezi că ar trebui să fii și la cine cred ceilalți că ar trebui să fii.

Să ai curaj să fii vulnerabil înseamnă să spui primul “Te iubesc!” atunci când o simți și să rămâi deschis la nivel energetic chiar și atunci când nu ți se răspunde cu aceeași afecțiune. Înseamnă să te centrezi în iubire dincolo de necunoscut, temeri și îndoieli. Să experimentezi deschiderea la cel mai profund nivel cu un alt om. Cred că cel mai mult, a-ți da voie să fii vulnerabil și să rămâi deschis în fața experiențelor vieții înseamnă că ai înțeles un lucru: ceea ce te face vulnerabil te face să radiezi și îți conferă putere. 

 

 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment