20 de citate motivaţionale despre atitudinea mentală pozitivă

Printre cele mai valoroase şi durabile investiţii pe care le poţi face în viaţă sunt cele care contribuie la dezvoltarea potenţialului tău. Păstrează întotdeauna obiceiul de a citi din cele mai apreciate lucrări în domeniul care te pasionează.  Dincolo de toate, construieşte-ţi o atitudine mentală care să te susţină în tot ce ţi-ai propus să faci.

Următoarele citate îi aparţin lui Mike Dooley şi sunt preluate din lucrarea Posibilităţi infinite, una dintre cele mai frumoase cărţi din domeniul dezvoltării personale.

1. Ori de câte ori în viaţa ta apare un eveniment neaşteptat sau negândit, el reprezintă întotdeauna un pas înainte într-o călătorie care te conduce la destinaţia dorită.

2. Gândurile reprezintă scânteia creatoare care pune toate lucrurile în mişcare, inclusiv timpul şi spaţiul.

3. Percepţia este viziunea pe care o avem asupra lumii şi asupra noastră, trecută prin filtrul convingerilor noastre.

4. Fericirea este consecinţa percepţiei noastre, la fel ca toate celelalte emoţii. La rândul lor, percepţii noastre sunt consecinţa convingerilor noastre.

5. Provocările reprezintă daruri care ne pot conduce la o mai mare înţelegere şi la o fericire mai profundă decât ne putem imagina.

6. Este uimitor cât de uşor încep să se deruleze lucrurile atunci când încetezi să mai opui rezistenţă sau să mai insişti să iasă totul aşa cum vrei tu.

7. Chiar şi cea mai lungă dintre călătorii începe cu un prim pas. De aceea, focalizează-te asupra lucrurilor pe care trebuie să le faci în ziua respectivă, în ora respectivă sau chiar în minutul respectiv.

8. Ascultarea muzicii, lectura, jogging-ul, plimbările, reveria diurnă, mersul la cinematograf, savurarea unei mese excelente, timpul petrecut în natură, toate pot fi forme de meditaţie. Aceste activităţi calmează şi liniştesc mintea, permiţând anumite tipuri de focalizare care nu pot fi experimentate altfel.

9. Fii creativ şi detaşează-te. Fii conştient că gândurile tale de astăzi îţi creează realitatea de mâine. Aceasta este legea.

10. Actele de credinţă sunt extrem de puternice. Ele reprezintă demonstraţii fizice aliniate cu visurile tale, care pornesc de la premisa că acestea s-au împlinit sau sunt pe punctul de a se împlini.

11. Nu te afli niciodată întâmplător într-o situaţie, ci îţi creezi întotdeauna (sau atragi către tine) experienţele şi circumstanţele vieţii, atunci când eşti pregătit să faci faţă.

12. Dacă simți că ai intrat într-o perioadă de stagnare, foloseşte-te de timpul liber pentru a lucra mai mult cu gândurile şi convingerile tale. Perioadele de stagnare sunt un fel de vacanţe între perioadele creatoare ale vieţii tale. Sunt calmul dinaintea furtunii manifestării glorioase a dorinţelor tale.

13. Chiar dacă Universul şi mecanismele sale sunt invizibile, în lumea fizică multe lucruri se schimbă.

14. Este foarte important să înţelegi că ceea ce ceri cu ardoare şi toate dorinţele tale sunt trecute mai întâi prin filtrul convingerilor tale. Asigură-te întâi că acestea sunt în armonie cu dorinţele tale. Dacă descoperi că nu sunt aşa, începe să-ţi construieşti convingeri noi, cultivând zi de zi gânduri noi.

15. Oamenii rămân sau ies din viaţa noastră în funcţie de gândurile, convingerile şi aşteptările tuturor celor implicaţi, chiar dacă la prima vedere apariţia sau dispariţia lor din viaţa noastră poate părea întâmplătoare sau nedreaptă.

16. Cu toţii intrăm în viaţa altor oameni numai cu aprobarea spiritului acestora şi a spiritului nostru, ştiind exact (la acest nivel) ce rol urmăm să jucăm în viaţa lor şi ce rol urmează să joace ei în viaţa noastră. Toate aceste roluri sunt conform convingerilor noastre (conştiente sau subconştiente) despre viaţă şi despre noi înşine.

17. Fii bun cu tine însuţi, iartă-te şi fii plin de compasiune.

18. Gândurile noastre devin întotdeauna realitate. Fii atent la conexiuni. Fii cu adevărat atent.

19. Suntem una cu Dumnezeu, cu energia pură. Orice s-ar întâmpla în această aventură pe care o numim viaţă, noi ne vom întoarce întotdeauna la sursa noastră divină, mai înţelepţi, mai integri, mai bogaţi în experienţă şi mai puternici. Totul este bine.

20. Bucură-te de viaţă acum! Nu există o cale mai rapidă de a-ţi împlini visurile decât să fii recunoscător pentru ceea ce ai acum şi să te bucuri de tot ce trăieşti!

 

Licenţa Creative Commons
20 de citate motivaţionale despre atitudinea mentală pozitivă de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

2 Comments

 • Lucy Visinescu

  November 16, 11 2015 06:44:38

  Minunat. Multumesc 😊

  • atractiasuccesului

   November 16, 11 2015 08:37:50

   Cu drag! 🙂

Leave a Comment