50 de idei care îți schimbă viața

“Subconştientul nostru ne poate ajuta să ne satisfacem nevoile pe care le avem în viaţa de zi cu zi. Îl putem face să lucreze pentru noi într-un mod eficient; subconştientul ne poate transforma în indivizi mult mai eficienţi, acţionând ca un secretar al minţii şi amintindu-ne lucruri care trebuie făcute într-un anumit moment, pentru că aduce la suprafaţă informaţii pe care mintea conştientă nu le cunoaşte.

Aşa cum se întâmplă în cazul computerelor, fiecare întâmplare şi fiecare impresie care ajunge în conştient rămâne întotdeauna sub nivelul de suprafaţă al gândurilor, în mintea subconştientă. Dacă-i aşa, ce trebuie să faceţi pentru a folosi şi pentru a vă perfecţiona aceste capacităţi extraordinare? Cum putem lua în stăpânire acest regat secret al subconştientului?

Un lucru e sigur: munca asta nu se poate face în grabă. Forţele latente ale minţii trebuie antrenate printr-un proces de sugestionare lent şi sistematic, trebuie să fie direcţionate printr-un exerciţiu al voinţei şi imaginaţiei.

Decide ce anume vrei să facă pentru tine subconştientul – trebuie să fie un singur lucru. Dacă vrei să rezolve o anumită problemă, alocă în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară câte cinci minute în care să te gândești, în linişte, cum lucrul respectiv este soluţionat pentru tine la nivelul subconştientului. Soluţia va apărea brusc şi va fi cea adecvată, pentru că subconştientul este deschis, la sursa lui, către afluxul de înţelepciune care vine de la Inteligenţa Creatoare.

Dacă vrei sănătate, concentrează-te pe sănătate; nu te lăsa niciodată ademenit de gânduri despre slăbiciune sau boală. Fă zilnic o afirmaţie despre realitatea sănătăţii şi a unei stări de bine. Dacă îți dorești fericire, nu insista asupra suferinţei ori a dezamăgirilor.

Tot ce îți imprimi zilnic în mintea conştientă va coborî în subconştient şi, la un moment dat, se va exterioriza ca experienţă.

Fragmente extrase din cartea 50 DE IDEI CARE ÎȚI SCHIMBĂ VIAȚA (autor Robert Anthony). Găsești cartea aici.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire – Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment