Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul

“Pentru a trăi plenar viața trebuie să păzești poarta grădinii tale și să lași să intre doar cele mai bune informații. Oamenii cei mai fericiți, dinamici și mulțumiți din această lume nu diferă de tine sau de mine în ce privește exteriorul lor. Suntem cu toții făcuți din carne și oase. Provenim din aceeași sursă universală. Totuși, cei care fac mai mult decât să existe pur și simplu, cei care aprind flăcările potențialului lor uman și savurează cu adevărat dansul magic al vieții fac lucruri diferite decât cei ale căror vieți sunt obișnuite.

Prima și cea mai importantă atitudine pe care o adoptă oamenii fericiți constă în crearea unei paradigme pozitive prin care își percep lumea și tot ce se află în ea.

O persoană rulează într-o zi obișnuit aproape șaizeci de mii de gânduri. Nouăzeci și cinci la sută din ele sunt cele pe care le-a avut și cu o zi înainte. Această este tirania gândirii oamenilor obișnuiți. Au aceleași gânduri în fiecare zi, cel mai adesea negative, afundându-se în obiceiuri mentale rele. În loc să se focalizeze pe binele din viețile lor și să se gândească la moduri de a îmbunătăți și mai mult lucrurile, ei sunt prizonierii trecutului. Cei care își folosesc în acest fel mintea permit îngrijorării să le răpească forța vieții. Ei blochează potențialul enorm al minții lor de a opera magia transformării și de a aduce în viețile lor tot ceea ce își doresc –  pe plan emoțional, fizic și spiritual.

Nu există realitate obiectivă sau “lumea reală”. Nu există certitudini. Fața celui mai mare dușman al tău poate fi fața celui mai bun prieten al meu. Un eveniment care unuia îi apare ca tragedie, altuia îi poate revela semințele unei șanse nelimitate. Ceea ce diferențiază cu adevărat oamenii încrezători de cei care se simt mereu nefericiți este modul în care ei interpretează și prelucrează împrejurările vieții prin puterea minții.”

Fragmente extrase din cartea Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul, Robin Sharma (editura Vidia). O poți cumpăra aici.

Leave a Comment