Conexiunea cu Spiritul: dincolo de conștiința individuală

“Spiritul este un câmp energetic vast și invizibil cu care noi ne contopim pentru a crea lumea visând-o. Nu este o divinitate înzestrată cu toanele, dispozițiile, geloziile și accesele de furie ale oamenilor, așa cum erau zeii grecilor și ai romanilor. Spiritul nu îţi cere să îți sacrifici primul născut, să ucizi necredincioșii ori să distrugi orașele ale căror locuitori s-au abătut de la drumul drept. Spiritul este matricea creatoare care face ca viața din cosmos să evolueze și să se reînnoiască.

Spiritul este mereu prezent în viața ta; ești o expresie a conștiinței lui infinite, manifestată în carne și sânge.

El conține toată creația. Cum tu și această energie sunteți inseparabili, toată creația se află și în tine. Însă conștiința ta personală, individuală, este doar o picătură din oceanul infinit al conștiinței. Spre deosebire de mintea ta, care crede că tu ești centrul Universului, spiritul tău este liber de obsesia lui eu.

Conștiința individualității noastre, la mare preț în lumea noastră, se evaporă când ne aflăm în starea extinsă și expansivă care ne permite să experimentăm Unitatea lumii invizibile. Iar când revenim la lumea vizibilă și la conștiința obișnuită, problemele noastre de zi cu zi ne par mai puțin importante.

Când ne contopim cu Spiritul, descoperim că fiecare dintre noi are capacitatea să interacționeze cu divinul în mod direct și să-i experimenteze nemijlocit puterea care hrănește.

Când cerem ajutorul, această inteligență care ne-a creat ne răspunde și ne oferă exact lucrul de care avem nevoie, chiar dacă atunci nu înțelegem pe deplin răspunsul pe care îl primim. Relația noastră cu Spiritul este una de reciprocitate; prin urmare, când ne cheamă, noi trebuie să fim dispuși să-i răspundem, chiar dacă s-ar putea să nu înțelegem ce ni se cere să facem ori să nu vrem să facem ce ni se cere.”

Fragmente extrase din cartea MEDICINA SPIRITUALĂ, editura Vidia (disponibilă aici)

 

Leave a Comment