Decent sau magic?

“Care este scopul relatiei noastre? Aceasta este intrebarea cu care ne confruntam, in ultima instanta. Sa fie oare acela de a avea un trup cald alaturi (scop decent, dar nu neaparat magic)? Sa fie oare acela de a creste copii (scop decent, dar nu neaparat magic)? Sa fie oare acela de a crea un camin impreuna (scop decent, dar nu neaparat magic)?

Sau scopul este acela de a gasi un taram fermecat, plin de ocazii vesnic in expansiune pentru cresterea lui cine suntem si a lui cine putem fi impreuna – aprinzand cerurile interioare si pe cele exterioare.

De abia atunci erotismul va fi magic, doar atunci cresterea copiilor va fi magica, numai atunci un camin va fi magic. Daca vrem vraja, trebuie sa preparam potiunea.

Trebuie sa deprindem calea iertarii, in mod autentic si cu compasiune, sa daruim din adancul sufletului, sa primim, sa facem cealalta persoana sa se simta in siguranta, fara sa-i incurajam nevrozele, sa ne asumam responsabilitatea pentru problemele noastre, sa binecuvantam si sa sprijinim pe cineva, sa ne rugam impreuna cu cineva, sa cream o viata noua, sa facem o placere cuiva, sa fim amabili si rabdatori, chiar si atunci cand nu avem chef deloc de asta. Si mai mult decat atat, cand facem toate astea, sa nu ne bazam pe cineva pentru mijloacele noastre de subzistenta, si nici pentru intregirea noastra.”
Marianne Williamson, Iubire Magica

2 Comments

 • LoveHeimer

  May 23, 05 2014 03:49:43

  Scopul este sa iubim pentru a trai magic, nu doar sa supravietuim decent…

  • atractiasuccesului

   May 25, 05 2014 09:32:38

   Da, incepand cu iubirea de sine, iubirea unui partener, a unui prieten, a unei rude, a vietii, toate formele astea de iubire ne pot umple de recunostinta, si deci de magic. Iar magicul trebuie practic zi de zi.

Leave a Reply