Energia rugăciunii

“Rugăciunea este o ipostază a inimii, o încercare de atinge divinul. Ea ne reconectează la tot ce este pozitiv, în același mod în care un diapazon dă nota corectă. Rugăciunea ne apropie dragostea, energia cu care putem intra în rezonanță. Când ești derutat sau obosit, ți se pare că iubirea este intangibilă. Actul de a te ruga este un act de a-ți deschide sufletul spre iubire, apoi de a te lăsa invadat de iubire.

Rugăciunile amplifică energia pozitivă în câteva moduri specifice:

Fizic. Au fost efectuate aproximativ 1200 de studii privind modul în care rugăciunea contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate. Dr. Herbert Benson, cercetător la Universitatea Harvard, a descoperit că rugăciunea se află la originea unei reacții de relaxare. Bătăile inimii, respirația și metabolismul își încetinesc ritmul, stimulând vindecarea și activarea sistemului imunitar.

Emoțional. S-a demonstrat faptul că relaxarea din timpul rugăciunii reduce stresul, astfel încât ea face să crească optimismul. Legătura pe care o stabilim cu o putere superioară adaugă acel scop și sens care fac ca viața să fie prețioasă.

Energetic. Ca expresie a bunătății și a iubirii, rugăciunea deschide sufletul și activează vibrațiile pozitive, propagându-le în întregul corp. Ea face să se încline balanța dinspre negativ înspre pozitiv, inducând speranță, o stare de bine și compasiune.

Spiritual. Stabilim contact permanent cu o putere superioară, fie că este percepută ca fiind acolo sau aici în interior, ceea ce face posibil accesul la o rezervă de energie mai mare decât a noastră înșine.

Rugăciunile noastre nu sunt niște acte izolate. Ele generează un câmp de energie de care poate beneficia de la distanță persoana pentru care se poate face rugăciunea.”

“M-aș goli ca o ceașcă. Asta ar fi rugăciunea, să mă golesc, apoi să mă umplu cu o substanță alta decât mine.”

– poetul C.K. Williams

Leave a Reply